300 wedstrijden voor André van der Molen

SURHUISTERVEEN – Voorafgaande aan de wedstrijd ’t Fean ’58 – SC Stiens werd André van der Molen in de bloemetjes gezet. Hij speelde nl. zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van ’t Fean ’58. Namens het bestuur kreeg hij uit handen van Jan Lammers een fraai aandenken overhandigd. “Je hebt in die 300 wedstrijden 50 keer gescoord”, wist Lammers te vertellen. “En we rekenen er op dat je dat vanmiddag weer doet”.  Dat fronste de wenkbrauwen bij een van zijn medespelers. “50 doelpunten, vanmiddag?”

André wordt gehuldigd door bestuurslid Jan Lammers

“Ik beloof dat ik vanmiddag weer zal scoren”, beloofde de 30-jarige middenvelder. Hij hield woord. Eerst knalde hij een vrije trap op de kruising, even later schoot hij een afgeslagen hoekschop vanaf zo’n 20 meter fraai binnen, waarmee hij de score opende in het met 4-1 gewonnen duel. Een uiterst belangrijke treffer, zo bleek achteraf.

Het einde van de wedstrijd haalde hij niet. Halverwege de tweede helft werd hij gewisseld. “Ik heb deze week maar één keer getraind. En er moest vanmiddag hard gewerkt worden. Dus was het tijd voor een frisse kracht in het veld”, aldus André van der Molen, die door zijn werk en de liefde voor Ajax – hij mist geen Europees duel (uit en thuis) – wel eens vaker een training moet overslaan.