ONT knokt zich naar overwinning op ’t Fean ’58

SURHUISTERVEEN – ONT boekte een belangrijke overwinning in de uitwedstrijd tegen ’t Fean ’58. Beide teams bevinden zich in de gevarenzone. Door de 2-3 zege kan de ploeg uit Opeinde weer wat ruimer ademhalen. Zowel de thuisclub als de bezoekers kampen met veel blessures.

De blessuregolf kwam het spel niet ten goede, al was de wedstrijd zeker onderhoudend. Met name in de eerste helft. De uitslag had echter net zo goed andersom kunnen zijn. “Deze nederlaag was onnodig, wij hebben onszelf tekort gedaan. Voor de rust hadden we de wedstrijd al moeten beslissen”, vond ’t Fean ’58 aanvoerder Willem van Kammen. “In dit soort wedstrijden moeten we de punten pakken, al vind ik dat we wel gedisciplineerd hebben gespeeld.”

Het eerste kwartier gebeurde er weinig. Na 20 minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Erwin Tabak gaf knap voor op Erwin Vos, die koppend Fokko van der Veer de gelegenheid bood de bal binnen te tikken (1-0). Een kopbal van Jens Hamstra ging net naast, terwijl zowel Erwin Tabak als Erwin Vos alleen voor doelman Rory Bruinja het net niet wisten te vinden. Doelman Theo van der Meer voorkwam met een geweldige reflex de gelijkmaker na een inzet van Sjoerd Venema vanaf vijf meter. Toch kwam de 1-1. De Feanster achterhoede kreeg de bal niet weg en Egbert Hulzinga profiteerde (1-1).

“We kregen in de rust het gevoel dat hier wat te halen viel”, vond ONT-trainer Dennis Stuiver. “We gingen dan ook duidelijk voor de winst.” En dat straalden de bezoekers ook af. De thuisclub ontsnapte vlak na rust aan een achterstand toen Sjoerd Venema en Egbert Hulzinga in kansrijke positie misten. Uit het niets kwam ’t Fean ’58 weer op voorsprong. Een corner van Wietze Vrij werd door Willem van Kammen feilloos binnen gekopt (2-1). Lang duurde de vreugde niet, toen uit een scrimmage Freerk Veenstra succes had (2-2).
ONT moest in de 72e minuut met 10 man verder toen Dennis Bakker na een slaande beweging het veld moest verlaten. De bezoekers kromden nogmaals de rug, wat tien minuten voor tijd resulteerde in de winnende treffer (2-3). Gerrit Jan Kooistra kon vanaf de middellijn ongestoord oprukken naar de achterlijn om uit een onmogelijke hoek de bal binnen te schieten. Dennis Stuiver was uiteraard content met de punten. “Maar het wordt voor beide ploegen een moeilijk en spannend seizoen. Maar wel heel leuk.”

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden