A-selectie ’t Fean ’58 op buitenlandse tour

Een lang gekoesterde wens van de spelers en staf van de A-selectie van ’t Fean ’58 is uitgekomen. Van woensdag 9 januari tot en met zaterdag 12 januari verblijft de equipe van trainer Mark Bosma en assistent trainer Minno van der Werff in het buitenland.

Na een vlucht van ongeveer tweeënhalf uur is de eindbestemming het Italiaanse eiland Sardinië waar verbleven zal worden in het prachtige Geovillage Sport Wellness & Convention Resort op het noorden van het eiland in Olbia.

Een zeer modern resort met uitstekende faciliteiten waaronder een zwembad, sporthal tennisbanen, fitnessruimtes en meerdere voetbalvelden waar de basis gelegd kan worden voor een sterke tweede seizoenshelft.

’t Fean ’58 is via haar connecties in contact gekomen met oud-prof Koen Brack die onder andere bij Cambuur en Go Ahead Eagles heeft gespeeld.

Sinds 2009 woont Brack op Sardinië waar hij op dit moment actief is bij de Serie D club Cassino Calcio 1924. In samenspraak met de centrale verdediger en zijn vrouw is een programma opgesteld voor een uitermate prettig verblijf.

Tijdens het trainingskamp zal onder andere een oefenwedstrijd gespeeld worden tegen een Italiaanse tegenstander van een gelijk niveau.

Op dit moment bezet de selectie van Bosma en van der Werff een keurige zesde plek in de tweede klasse I. Vorig jaar werd een uitstekend seizoen bekroont met een kampioenschap in de derde klasse.

Mede aan de hand van dit trainingskamp hopen de blauwhemden de tweede seizoenshelft te bekronen met rechtstreekse handhaving in de tweede klasse.