Albert Heijn nieuwe hoofdsponsor ’t Fean ‘58

thumbs_DSC_6284

SURHUISTERVEEN – Vorige week werd de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd van ’t Fean ’58. Met ingang van 1 juli a.s. zullen het logo en de naam van Albert Heijn het shirt van de Feanster voetbalvereniging sieren. De supermarktketen is de opvolger van Hovinga BV Handelsonderneming & Dakconstructies. “Wij zijn uitermate tevreden dat Albert Heijn zich aan onze vereniging wil verbinden”, stelt Bert Vos, voorzitter van de sponsorcommissie van ’t Fean ’58.
De onderhandelingen met de nieuwe hoofdsponsor verliepen prettig. “We waren het snel eens”, zei Joop Numan van de sponsorcommissie, die de contacten legde. Numan legde tijdens de gesprekken uit hoe de vereniging in elkaar stak. “En dat sprak mij aan”, zegt Daniël Inia (34), die sinds eind december van het vorige jaar als zelfstandig ondernemer de vestiging van Albert Heijn in Surhuisterveen runt. Tot die tijd was hij filiaalhouder en eerder werkzaam bij Albert Heijn in Drachten en Marum. “Het was altijd al mijn ambitie om voor mijzelf te beginnen”, zegt de jonge vooruitstrevende ondernemer, die is opgegroeid in deze branche. Zijn vader is melkboer en bedient zijn klanten vanuit een SRV-wagen. Hij weet dus wat het een eigen zaak inhoudt. “Dat betekent hard werken. En als zelfstandig ondernemer neem je risico’s, dat weet je ook. Maar het eigen baas zijn heeft mij altijd aangetrokken, zodoende ben ik ook in Surhuisterveen terecht gekomen.”

“Voetbal is toegankelijk voor een breed publiek, een sport die laagdrempelig is”, noemt Inia als een van de redenen om in zee te gaan met ’t Fean ’58. “En onze supermarkt staat in het dorp, dan wil je ook graag iets terug doen. En je bereikt veel jongeren.”

Albert Heijn is de vierde hoofdsponsor in het 57-jarig bestaan van de club. Hovinga BV was gedurende een periode van maar liefst 15 jaar hoofdsponsor, voorafgegaan door Bar ’t Aansteekhuis (negen jaar). De eerste in de rij van vier was de toenmalige Spaar en Voorschotbank. “Eigenlijk zegt dat genoeg over de vereniging”, vindt Daniël Inia.
thumbs_DSC_6290

De ondertekening van het sponsorcontract met v.l.n.r. Gerard Veenstra (voorzitter ’t Fean ’58, Daniël Inia (Albert Heijn) en Bert Vos, voorzitter van de sponsorcommissie (foto Florin van der Zee)