Anne van der Velde benoemd tot Lid van Verdienste

 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering gisteravond is Anne van der Velde benoemd tot Lid van Verdienste van ’t Fean ’58. Uit handen van voorzitter Gerard Veenstra kreeg hij de daarbij behorende oorkonde en van secretaris Jantsje Elzinga een fraai boeket bloemen en de welverdiende kussen (lees verder onder de foto).

Anne werd op zevenjarige leeftijd lid van onze vereniging en ging voetballen in de F’jes. Hij bleef actief tot en met de A-junioren waarna een knieblessure hem noopte tot stoppen. Toch bleef het groene gras lokken en speelde Anne nog een vijftal jaren in een lager elftal. Inmiddels was hij samen met Dirk Boersma al leider geworden van de D2-pupillen, dit na gevraagd te zijn door Henk Dijkstra. Maar liefst twintig jaar lang ging Anne elke zaterdag op pad met de jeugd. In 2003 stopte hij en werd lid van het bestuur als opvolger van Klaas Bosma.

Drie jaar later trok toch weer ‘het veldwerk’ en werd hij weer jeugdleider. Inmiddels organiseerden vv Surhuisterveen en ’t Fean ’58 samen het Survento-toernooi en namens onze club nam Anne plaats in het organisatiecomité. Na maar liefst vijftien jaar maakt Anne nu plaats voor iemand anders. Onlangs trad Anne in het huwelijk met Sijke Brandsma die ook aanwezig was in het clubhuis. Door haar drukke werkzaamheden in de zorg en de kinderen heeft Anne nu meer verplichtingen thuis en is daardoor minder vaak op het sportpark te vinden. Wel zult u Anne nog regelmatig aantreffen als barkeeper want zich nuttig maken zit Anne in het bloed.