Be Quick Dokkum legt ’t Fean ’58 op de pijnbank

DOKKUM – Er viel weinig eer te behalen voor ’t Fean ’58 in de wedstrijd tegen Be Quick. De Dokkumers waren veel te sterk voor de Feansters, die een fikse afstraffing kregen. Na negentig minuten stond er een 8-0 stand op het scorebord. “De uitslag was niet eens geflatteerd. Onze tegenstand was vandaag beschamend”, vond trainer Yko de Boer.

Er was weinig terug te zien van het prima spel van ’t Fean ’58 van de vorige week tegen VVI. Ze werden volledig overspeeld. De eerste minuten probeerden de jongens van Yko de Boer enige druk te zetten, maar de thuisclub nam al snel het initiatief over. Reeds in de 7e minuut kon doelman André de Graaf de bal uit het net halen. Marten Hoekstra stuurde Janco Wiersma diep en zijn voorzet werd fraai ingekopt door Ynte Koopal (1-0). De thuisclub stuurde de tegenstander van het kastje naar de muur. Drie minuten later vergrootte Rudolf Banga de voorsprong (2-0). Na een half uur was al 0-4, door doelpunten van opnieuw Koopal en Tjalling de Boer. Pas in de 41e minuut kreeg ’t Fean ’58 zijn eerste kans. Uit een vrije trap van Wietze Vrij schoot Jens Hamstra net naast.

Yko de Boer zag dat zijn elftal in de tweede helft iets meer grip op het spel had, al leverde dat nauwelijks kansen op. “Wij werden vandaag finaal overklast”, constateerde de trainer van ’t Fean ’58. “Op snelheid en gretigheid werden we geklopt, maar ook als wij in balbezit waren liep het niet.” Hij erkende eerlijk het kwaliteitsverschil tussen beide teams, waarmee hij het goede spel van Be Quick Dokkum niet te kort wilde doen. “Be Quick speelde erg goed, ze staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst.” Zonder dat de blauwhemden er iets tegenover konden stellen bouwde de thuisclub de voorsprong uit tot 8-0. Janco Wiersma (2x) en de invallers Folkert Dongera en Aldert Hietkamp zorgden voor de doelpunten.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden