Bekerfinaledag E4

Zaterdag 31 mei was het zover, de cupfighters van E4 hadden deze datum in hun hoofd geprint. Een dag die je niet vaak mee maakt, een finale dag, waarin de beker van het noorden kon worden gewonnen. Het programma van de dag was zo:

10.25 uur Zwartemeerse Boys E2 – Fean ’58 E4

11.00 uur Fean ’58 E4 – SJO RVCE5

12.00 uur Fean ’58 E4 – Amicitia VMC E1

Voor E4 allemaal onbekende tegenstanders die tot deze eindstrijd waren doorgedrongen. Vol goede moet werd er afgetrapt en met verzorgd opbouwend en aanvallend voetbal werd de tegenstander onder druk gezet. Dat deze tegenstander hier niet zomaar stond bleek wel uit hun counter mogelijkheden die zij creëerden. De counters werden gelukkig voor ons subliem onschadelijk gemaakt door Willard en Andries en ook de inval keeper Pieter(super dat je er bij was) liet zich niet zomaar verschalken. Het leiders duo Jaap en Steven had gekozen voor een blok op het middenveld waar de spelers Wesley, Joran en Jouke hun de longen uit het lijf liepen om alle gaten dicht te lopen. Dit resulteerde in prachtige combinaties met de voorhoede die op dat moment bestond uit Liban en Jesper. Een pegel op de lat van Wesley kondigde al aan wat de reporter vermoedde er hangt vandaag misschien wel een sensatie in de lucht vandaag. Met één wissel, wat later wel een beetje funest zou blijken te zijn, zette het Fean meer druk. Bahome, normaal verdienstelijk keeper was niet keep fit, werd tussendoor ingebracht en droeg zijn steentje bij. Schoten in de 2e helft van Joran, Jouke en Wesley konden de ban maar niet breken. De tactiek werd veranderd, E4 ging over op nog meer samenspel en dit resulteerde in een prachtige combinatie die werd afgerond door niemand minder dan goaltjesdief Jesper. De verdediging bleef verder fier overeind al bleef de tegenstander gevaarlijk tot aan de laatste minuut. De eerste 3 punten waren een feit, klasse.

Alleen als jullie het programma van hier boven lezen en weten dat een wedstrijd 2 x 12 1/2 minuut duurt, ziet ook dat de jongens maar 10minuten pauze hadden. Helaas werd dit door een al uitlopend schema 5 minuten. Er was dan ook geen tijd om naar de kantine te lopen voor drinken. Trainer Roelof trommelde alle meegekomen moeders bijeen om pakjes drinken in te leveren en de jongens te voorzien van vocht Helaas mocht dit niet baten en over de 2e wedstrijd schrijf ik alleen dat het niet had gehoeven……….0-5………onze jongens zaten stuk na de geweldige inzet in wedstrijd 1. Jammer maar helaas dat een programma, op zo’n dag, zo werkt……….

Na een uur pauze bleken enkele spelers toch last te hebben van zenuwen, blessures en andere pijntjes. De onderlinge andere resultaten lieten weten dat de eerste plaats nog steeds mogelijk was. Alle ploegen stonden hun mannetje tegen elkaar. De laatste tegenstander Amicitia had helaas de beste papieren. Er was nog één kans, een beste uitslag van E4 tegen Amacitia, kon Amacitia nog van de eerste plaats verdrijven. De jongens van E4 waren er klaar voor. Al snel bleek dat Amacitia beschikte over een arsenaal aan spelers 12? waar de E4 het met één wissel moest doen. De niet fitte Jesper(tik op de knie?) kon zijn normale spel niet vertonen, Bahome die niet gewend was om te voetballen had het lastig en ook Liban had het het zwaar na verscheidene aanslagen. Amacitia kwam in de eerste terecht op 0-1 en wisselde er vrolijk op los en dachten waarschijnlijk, kat in bakkie.

Wat de reporter toen zag gebeuren vindt hij nog steeds het mooiste moment van de gehele dag. De E4 rechte hun ruggen, gingen niet meer zeuren over pijntjes of vermoeidheid, er werd geknokt voor elke meter door de gehele ploeg. De duel ’s werden persoonlijk opgepakt en steeds kwam er een Feanster als winnaar uit de strijd en wat de technische staf van Amacitia ook probeerde,  de verdediging, het blok op het middenveld en de aanvallers van het Fean bleven hun duel ’s winnen. Na een prachtige aanval over meerder schijven was het eerst Wesley die de trekker overhaalde. Helaas voor Wesley bokste de keeper deze bal wederom het veld in en daar was Jouke die deze terug gebokste bal met een hard en gedrukt schot achter de keeper liet ploffen, 1-1,  de inzet van heel E4 werd eindelijk beloond. Het was voor Amacitia maar goed dat er daarna snel werd afgefloten want anders had ik het nog wel willen zien…….

Met deze 4 punten is de E4 keurig op de 2e plaats geëindigd, een top prestatie voor dit prachtige voetballende knok elftal. Als heit en inval reporter ben ik dan ook super trots op al deze jongens, hier nogmaals de namen van alle spelers die mee waren: Pieter, Joran, Wesley, Liban, Willard, Jesper, Bahome, Andries en Jouke. Onze TOPPERS!

10433840_654607541294004_130531642298569762_n

Op de foto achter van links naar rechts: Bahome Amisi,Jouke Bouma,Joran Tel,Willard Nijdam.

Voor van links naar rechts: Liban Mohamed,Andries From,Pieter Loonstra,Wesley Hofstede,Jesper v/d Wier