Belangrijke overwinning voor ‘t Fean ‘58

Jens Hamstra tikt de 0-1 binnen.

HALLUM – Heftige buien en mede daardoor een zwaar veld konden de gasten uit Surhuisterveen vanmiddag nauwelijks deren. De wil om te winnen won het van de omstandigheden. Met een verdiende 1-2 overwinning hoeft er in ieder geval voorlopig niet naar de onderste regionen te worden gekeken.

Door Henk Postma

Integendeel zelfs. De terugkeer in de tweede klasse gaat weliswaar gepaard met ups en downs maar de fraaie positie op de ranglijst toont dat het prima gaat met de blauwhemden. Hoewel clubs als Blauw Wit ’34, BCV, Leeuwarder Zwaluwen, Marum en VVI een maatje te groot lijken kan er van iedereen worden gewonnen maar ook verloren. Vorige week had er veel meer ingezeten tegen topper Leeuwarder Zwaluwen, eerder werd er dik verloren van laagvlieger TONEGO. Ook belangrijk is de brede selectie waarover ’t Fean ’58 dit seizoen beschikt.en dat is wel eens anders geweest. Chiel de Jong, overgekomen van Buitenpost, was lang geblesseerd maar mocht vandaag zijn basisdebuut maken. Ook Erwin Tabak keerde terug in de basis na eveneens een lange afwezigheid. Dit tot groot genoegen van Johan Wijnsma. “Mooi voor deze jongens, mooi voor de club”, glunderde de interim-trainer. Wijnsma roemde de weerbaarheid en zag duidelijk progressie. “

In de eerste helft waren de teams gelijkwaardig aan elkaar op het door de weersomstandigheden steeds slechter wordende veld van de gastheren. Doelman Jos Bijlsma van de Feansters toonde zich wederom een prima vervanger van de geblesseerde Jelmer van der Meer. Grote kansen ontstonden er nauwelijks in het eerste half uur van de wedstrijd. Hierna probeerde de thuisclub de openingstreffer te forceren maar het waren de blauwhemden die vlak voor de theepauze toesloegen. Waar de prima spelende Erwin Tabak tot twee keer toe dichtbij een treffer was, was het Jens Hamstra die toesloeg. Tabak vond Joost Nieuwenhuis die op zijn beurt Hamstra bereikte, 0-1.

De gedachte bij de gasten dat aanvallen vaak de beste verdediging is zorgde voor een aantrekkelijke tweede helft. Toch kwam de thuisclub langszij. Het eerste balcontact van de koud in het veld staande Stefan Homsma betekende ook meteen de gelijkmaker, 1-1. Het sein voor de blauwhemden om de druk op het doel van de Hallumer doelman nog meer op te voeten. Het leverde even later naar later bleek de winnende treffer op. Joost Nieuwenhuis snelde op links langs een tegenstander en vond Frank ten Hoeve. De gemakkelijk scorende aanvaller faalde ook ditmaal niet en tikte uiterst beheerst binnen, 1-2. Hoewel er nog een grote mogelijkheid ontstond voor de thuisclub werd er vrij eenvoudig stand gehouden. De zege werd met blijdschap ontvangen, niet in het minst door Johan Wijnsma. “Hier ben ik heel tevreden over en dan vooral met de drie punten natuurlijk. Ik heb gezien dat we groeien en dat geeft een goed gevoel. De jongens hebben het vandaag prima gedaan.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.