Belangrijke zege ’t Fean ’58 tegen Kollum

SURHUISTERVEEN – Grote opluchting bij ’t Fean ’58 na afloop van de wedstrijd in en tegen Kollum. De 2-5 overwinning was weliswaar geflatteerd, maar daarom niet minder welkom bij de Feansters, waar de resultaten dit seizoen uitbleven. Slechts één overwinning en een gelijkspel in acht wedstrijden. De tweede overwinning gaf de burger echter weer moed.

Het duel tegen Kollum werd vooraf bestempeld als degradatieduel. Een enerverende wedstrijd werd het zeker, waarbij aan beide kanten nog diverse kansen niet werden benut. “Het was een echte pot”, vond ’t Fean ’58-trainer Yko de Boer, “waarin het eigenlijk tot vijf minuten voor het einde spannend bleef.”

’t Fean ’58 zette vanaf de aftrap druk op de verdediging van de thuisclub. Dat resulteerde al in de tweede minuut tot een 0-1 voorsprong. Joost Nieuwenhuis kreeg de bal zo maar in de voeten gespeeld door een verdediger van Kollum. De man-in-vorm scoorde beheerst (0-1). Vijf minuten later werd slecht uitverdedigen opnieuw afgestraft. Joost Nieuwenhuis tikte de bal door naar Imani Mchimbwa, die de bal binnenschoot (0-2). Daarna kwam Kollum beter in de wedstrijd, maar de uitstekend keepende Theo van der Meer hield zijn doel schoon. Toen in de 23e minuut Fokko van der Veer Hein van Marrum in het strafschopgebied haakte kon de goed leiden scheidsrechter Hooijenga, die de kaarten op zak hield, niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Joop Pijnacker benutte deze kans (1-2).

Het antwoord van ’t Fean ’58 kwam al zeven minuten later. Doelman Johan Vonk miste de bal en Imani Mchimbwa mikte de bal met een omhaal in het lege doel (1-3). “De voorsprong was terecht”vond Yko de Boer. “Ik vond ons de eerste helft de bovenliggende partij.”
Binnen een halve minuut na de rust was de stand al 1-4 door goed doorzetten van André van der Molen. Toch bleven de gastheren doorknokken. Er kwamen kansen voor invaller Danny Nicolai, Marinus Hoekstra en Joop Pijnacker. Of ze werden gemist of Theo van der Meer stond op zijn plaats. In de 64e minuut moest hij echter toch capituleren. Een schot van Pijnacker wist hij nog te pareren, de rebound van Hein van Marrum niet (2-4). Het werd nog een heet half uur voor de gasten. “Zij gaan dan pompen, dat is altijd moeilijk. Toen de 1-4 viel was er nog wel een helft te gaan en dan kan er nog veel gebeuren. Eigenlijk pas tot vijf minuten voor het einde bleef het spannend”, blikte Yko de Boer terug. Dat was het moment, waarop Imani Mchimbwa zijn derde doelpunt scoorde na aangeven van Erwin Tabak (2-5).

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden