Belangrijke zege voor ’t Fean ‘58

Jens Hamstra speelde weer een belangrijke rol en scoorde de tweede treffer.

SURHUISTERVEEN – Met een 2-1 zege op het laag op de ranglijst geklasseerde Tonego deed ’t Fean ’58 prima zaken. “Het moet al raar gaan als we ons nu nog zorgen moeten maken”, sprak de opgeluchte oefenmeester Mark Bosma na afloop.

Dat Bosma opgelucht was had alles te maken met de tweede helft van de blauwhemden. Na de, overigens ongelukkige, aansluitingstreffer van de gasten uit Luttelgeest sloop de angst, net als vorige week in en tegen Marum, weer in de ploeg. ‘Tot ons nut en genoegen opgericht’. Dat is de betekenis van de mooie verenigingsnaam gezeteld in een dorp van 1400 inwoners. “Als je hiernaar kijkt is het een wonder dat wij in de tweede klasse uitkomen”, vind voorzitter Bert Geerts van de polderbewoners. “Op het ogenblik hebben we geen A- en B-junioren en een vrij hoge gemiddelde leeftijd bij het eerste elftal. Wij moeten het hebben van de hechte omgang met elkaar. Veel verloop is er niet en het gaat goed met de jongere jeugd.”

In de eerste helft ging het aardig gelijk op met de beste kansen voor de thuisclub. Al na vijf minuten spelen bereikte Frank ten Hoeve knap Raoul Dijkstra die de bal fraai langs doelman Coen van Staveren krulde, 1-0. Vooral Ten Hoeve kreeg hierna enkele mogelijkheden maar het was net niet. Wel richting de pauze toen Jens Hamstra keurig werd vrijgespeeld en de 2-0 aantekende.

Na de theepauze was het wachten, of meer hopen eigenlijk, op de genadeklap. Die kwam niet, integendeel. Pjotr de Boer verraste doelman Jos Bijlsma en de aansluitingstreffer was een feit, 2-1. Een scenario als tegen Marum dreigde omdat de thuisclub de draad weer behoorlijk kwijt raakte. De gasten gaven gas en het werd tot het eindsignaal billen knijpen voor de blauwhemden. Het overwicht was voor de gasten, de kansen voor de thuisclub. Frank ten Hoeve miste nog een mogelijkheid en met kunst en vliegwerk bleven de drie punten in Surhuisterveen. “In de eerste helft stond het redelijk goed bij ons. Na de 2-0 denk je dan ook dat de buit binnen is. Na hun tegentreffer vergaten we weer te voetballen en verloren teveel duels. Eigenlijk lieten we het gewoon liggen. Super dat we vandaag wel hebben gewonnen.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.