Bert Vos benoemd tot Lid van Verdienste


Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Bert Vos benoemd tot Lid van Verdienste van ’t Fean ’58. Uit handen van voorzitter Gerard Veenstra kreeg hij de daarbij behorende oorkonde met een fraai boeket bloemen overhandigd. Veenstra benadrukte het belang van de vrijwilligers voor een vereniging. “Mensen, die structureel iets willen doen voor de club.” ’t Fean ’58 heeft niet te klagen over de inzet van vrijwilligers. “En sommigen doen dat over een heel lange periode.” Een voorbeeld hiervan is Bert Vos (50). In 1975 werd hij lid van ’t Fean ’58. Gerard Veenstra: “Hij voetbalde zijn gehele carrière voor onze club, ook nu is hij nog actief als speler. Hij is een van de drijvende krachten binnen het vierde elftal. Was leider, trainer van jeugdteams. Kortom altijd betrokken.”

In de sponsorcommissie had hij een grote inbreng. Maar liefst 22 jaar was hij hierin actief, de laatste zeven jaar als voorzitter. “De mensen van deze commissie zijn erg belangrijk voor onze vereniging”, liet Gerard Veenstra weten. Hij refereerde aan de samenwerking van Bert Vos met zijn maatje Pieter van der Meer. “Zij liepen makkelijk binnen bij sponsors. Waren serieus, maar zakelijk. Vaak met een kwinkslag.”

Gerard Veenstra memoreerde de wedstrijden tegen BVO’s als SC Heerenveen en FC Groningen, waar de sponsorcommissie een belangrijke rol vertolkte. Bert Vos was ook daarin een belangrijke pion. “Een sluwe vos en een echte clubman”, zo sprak hij het nieuwe Lid van Verdienste toe.

Bert Vos was uitermate verrast. “Dat had ik niet verwacht. Het klinkt misschien clichématig, maar het is echt zo. “Je doet dit als team, de teamgeest is erg belangrijk. En die was binnen onze sponsorcommissie heel sterk. Daarom wil ik deze onderscheiding opdragen aan het hele team. We hebben samen een prachtige tijd gehad. Het neemt energie van je, maar het geeft je ook energie”, aldus Bert Vos.