DAMES 7 x 7 OVERTUIGEN NIET, MAAR WEL KAMPIOEN!

Afgelopen vrijdag speelde het dames 7 x 7 team haar eerste thuisronde van de najaarscompetitie. De afzegging van vv Jistrum wegens gebrek aan spelers was erg jammer. Daardoor hoefden alle teams maar twee wedstrijden te spelen.

Deze avond kon het damesteam kampioen worden door één wedstrijd te winnen. Dat gebeurde ook. Gelijk de eerste wedstrijd tegen vv Twijzel werd met 2 – 1 gewonnen. Doelpunten werden gemaakt door Janine en Yvonne. Het doelpunt van sc Twijzel was een eigen doelpunt van ‘t Fean ’58. Waar tijdens de vorige twee rondes het damesteam heersten liet deze wedstrijd een gelijk opgaande strijd zien. Was het de druk om kampioen te worden die ervoor zorgde dat het damesteam slechts bij vlagen combinatievoetbal lieten zien. Toch is het knap om desondanks gelijk de eerste wedstrijd van de avond het kampioenschap te pakken.

Wie verwachtte dat het behalen van dit kampioenschap voor het damesteam bevrijdend zou werken, kwam bedrogen uit. De tweede wedstrijd liep het team tegen het eerste verlies van deze najaarscompetitie aan : 0 – 1 voor SC Veenwouden. Al moet gezegd worden dat knap keeperswerk van de doelvrouwe van SC Veenwouden hier mede debet aan was. De ene na de andere grote kans van t Fean ’58 werd door haar onschadelijk gemaakt. Doordat ’t Fean ’58 bleef gaan voor de gelijkmaker, werd de organisatie verwaarloosd en ontstond er veel ruimte voor de voorwaartsen van SC Veenwouden. Vanzelfsprekend leverde dat kansen voor de tegenpartij op. Echter ook onze (beginnende) keepster Wilma wist in de slotfase diverse doelpogingen van SC Veenwouden goed te pareren.

Conclusie: het doel is na drie van de vier competitieronden al bereikt, KAMPIOEN!!

Het eerstvolgende doel is nu om tijdens de laatste competitieronde op 16 oktober a.s. onze tegenstanders met goed combinatievoetbal van de mat te spelen. We hopen hierbij op veel publiek om samen met ons op een passende wijze het kampioenschap te vieren!!