DAMES 7 x 7 SPELEN NUTTIGE OEFENWEDSTRIJD

Woensdag 2 maart speelde het damesteam 7 x 7 ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie haar eerste oefenwedstrijd. Ditmaal tegen een onbekende tegenstander: DIO Oosterwolde.

De tegenstander had al twee keer getraind, terwijl van onze dames slechts vier spelers één keer hebben getraind. Dit verklaart grotendeels waarom het ’t Fean ’58 een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten speelde. Tijdens de wedstrijdbespreking werd de nadruk gelegd op het spelen in een nieuw systeem : 1-1-2-1-2 met hierbij een toelichting voor de team- en individuele taken. Het eerste deel van de wedstrijd, die twee keer 30 minuten duurde, speelden de dames echt fantastisch. Met goed lopende combinaties, veel beweging en de nodige teamspirit werd er gespeeld. Het systeem, zoals we dit vooraf hadden besproken werkte prima! De enkele DIO – uitvallen werden uitstekend door keepster Ria onschadelijk gemaakt. Aan het einde van de eerste helft begon het tekort aan conditie z’n tol te eisen, al had dat geen nadelige gevolgen voor de ruststand. Door doelpunten van Jeanet, Jelly en Hielkje had ’t Fean ’58 een comfortabele 3 – 0 voorsprong.

Na de thee kon ’t Fean ’58 niet meer het niveau van de eerste helft halen. Het team werd steeds vaker terug gedrongen en het was nu DIO Oosterwolde dat beter combineerde, meer loopvermogen had en fitter oogde. Daardoor ging onze tegenstander er weer in geloven, zeker toen ook zij gingen scoren. ’t Fean ’58 kon feitelijk alleen maar tegenhouden en proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden. Toen het laatste fluitsignaal klonk, stond er een 3 – 3 eindstand op het virtuele scorebord.

Een erg nuttige oefenwedstrijd met een leerzame les: wanneer we de conditie weer op peil krijgen zit er in dit team zeer zeker voldoende voetbal om ook tijdens de voorjaarscompetitie weer een belangrijke rol te spelen in de strijd om het kampioenschap. Onze tegenstanders in die competitie, die op vrijdagavond 18 maart in Burgum start, zijn: WTOC, Be Quick Dokkum en BBC