Derby prooi voor Surhuisterveen

Van beide kanten keken veel supporters reikhalzend uit naar de bekerwedstrijd tussen Surhuisterveen en ’t Fean ’58. De thuisploeg won: 1-0.
Beide clubs stonden voor het eerst in de lange historie tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. De KNVB had namelijk bedacht om clubs door middel van postcodes aan elkaar te koppelen in het bekertoernooi. Met een prachtige affiche in Surhuisterveen en omstreken als gevolg, want Surhuisterveen, ’t Fean ’58, Harkema Opeinde en Houtigehage zijn allemaal in dezelfde poule ingedeeld, waarvan de winnaar doorgaat in het toernooi. De talrijke toeschouwers – naar schatting waren er zaterdagmiddag ongeveer 400 mensen aanwezig op sportpark ’t Ketting – zagen een wedstrijd met twee verschillende gezichten.

Surhuisterveen speelde een matige eerste helft, mede door het gemis van maar liefst zes basisspelers. Een veel sterker ’t Fean 58 vergat echter het belangrijkste onderdeel van het voetballen: scoren. Keeper Theo de Haan was een sta-in-de-weg voor de aanvallers van ’t Fean ’58, maar de aanvallers van de blauwhemden hadden tegelijkertijd hun vizier niet op scherp staan. Bovendien verdedigde het centrale Surhuisterveen-duo Gauke Pool en Marc Telenga uitstekend.

Het missen van de vele kansen, waarbij ’t Fean ’58 ook nog twee keer het houtwerk raakte, kwam de mannen van Yko de Boer uiteindelijk duur te staan. Surhuisterveen tapte na rust namelijk uit een veel feller vaatje, en langzaam werd ’t Fean ’58 steeds verder teruggedrongen. Het middenveld van de thuisploeg, onder leiding van de ijzersterke Tobi Nijboer, kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. En na een kwartier spelen in de tweede helft, schoot Blend Barzinghi Surhuisterveen met een geweldige pegel op 1-0.

Dit bleek na negentig minuten ook de eindstand, waarmee Surhuisterveen de terechte winnaar werd van de dorpsderby.

Bron: defeanster.nl – Auteur: Bonne Helfrich

Foto’s zijn gemaakt door Florin van der Zee en Jan Anne Vrij. Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.