Derde zet stijgende lijn door

Zoals enkelen reeds voorspeld hadden heeft het derde elftal afgelopen zaterdag haar eerste driepunter van het seizoen behaald. Na het knappe gelijkspel van vorige week tegen Harkemase Boys 4 werd ONT 3 verslagen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen de Bôge werd het elftal op enkele plaatsen gewijzigd. Martijn Pestman zijn sterke wedstrijden van afgelopen week bleven niet onopgemerkt bij Lieuwe van der Wijk, wat resulteerde in een oproep voor het tweede elftal, wat tevens geldt voor Wilco Veenstra. In ruil daarvoor kreeg het derde Harold van der Molen alias ‘de bitterbal’ terug voor zijn tweede wedstrijd met het derde dit seizoen. Ook door de last-minute afmelding van Jelmer Hamersma moest de technische staf een beroep doen op enkele spelers van het roemruchte vierde elftal. Keeper Jos Bijlsma en de snelle aanvaller André Hofstede werden bereid gevonden en meteen beloond met een basisplaats.

Onder leiding van Harold van der Molen, voor de start van het seizoen reeds de beoogde eerste aanvoerder, werd er twintig minuten voor aanvang van de wedstrijd gestart met de warming-up onder niet ideale omstandigheden. Omdat er bij de jeugd nog niet was afgefloten werd deze gedaan op het modderige trainingsveld. Bij de start van de wedstrijd was de slechte warming-up bij de Feansters niet terug te zien, waar de slechte warming-up en voorbereiding van ONT 3 wel doorgetrokken werd. Net zoals een week eerder begon het derde fel aan de wedstrijd door ONT terug te dringen tot eigen helft. Het voetbal was van beide kanten niet hoogstaand, maar toch was de thuisploeg de betere ploeg in de beginfase. Toen de routinier Jelle Kok in het strafschopgebied onreglementair van scoren werd afgehouden probeerde hij dit duidelijk te maken aan scheidsrechter De Graaf. Ondanks dat de 44-jarige nummer 10 gelijk had, werd zijn duidelijke mening afgedaan met een gele kaart. Dat Kok wel degelijk zijn kop er bij had bewees hij even later, toen hij de 1-0 binnen kopte. De vergeetachtige Herman Douwes, hij speelde op de wondersokken van Rinze Huisman, slingerde de bal vanaf de linkerkant op gevoel in het doelgebied. Jelle Kok was er als de kippen bij om dit kansje te verzilveren, ’t Fean ’58 verdiend aan de leiding. De twee elftallen voetbalden beide verder, waarin ’t Fean ’58 wederom de fellere en iets betere ploeg was. Toch kwam ONT in de eerste helft nog tot een aantal spaarzame kansjes, maar grote kansen bleven uit. Jos Bijlsma redde één maal uitstekend op een vrije trap, iets wat hij waarschijnlijk geleerd had tijdens de training met de A-selectie van afgelopen donderdag. Halverwege de eerste helft was het wederom de thuisploeg die het net liet bollen. Na goed voorbereidend werk van onder andere André Hofstede en Jelle Kok was het aanvoerder Harold van der Molen die de bal in de zestien meter aangespeeld kreeg. Hij nam de bal onder controle en bedacht zich geen moment, een goede volley met zijn iets mindere linkerbeen verdween achter de kansloze doelman van de gasten, 2-0. Zonder nog meer noemenswaardigheden in de eerste helft zochten beide elftallen de kleedkamers op, waar voor de thuisclub ditmaal geen donderpreek stond te wachten. De technische staf hoefde alleen de spelers op scherp te zetten en de (drie) puntjes op de i te plaatsen. Er werd besloten om nog niet te wisselen, om eerst af te wachten hoe ONT aan de tweede helft zou beginnen. Al snel werd duidelijk dat ONT niet ten machte was om nog een echt offensief te forceren, en ook de Feansters waren niet meer in staat om de voorsprong uit te bouwen. Na een kwartier werd Jelle Kok in bescherming genomen, en vervangen door Jelle van der Meer. Gezien zijn sterke spel en vele meters van de afgelopen weken (waarschijnlijk het resultaat van niet te veel trainen) wou de technische staf niet het risico nemen op een eventuele schorsing.

Dat de inzet van de blauwhemden zijn tol begon te eisen was ook te zien aan Florin van der Zee, die niet meer dezelfde snelheid had als aan het begin van de warming-up. Hij werd vervangen door één van de andere linkspoten, Rinze Huisman. In het restant van de tweede helft kreeg ONT nog een aantal mogelijkheden, maar een geclaimde penalty werd afgewezen door de goed leidende scheidsrechter beoordeelt als hands van de gasten. Even later kreeg André Hofstede in eigen zestienmetergebied de bal op de handen, maar gelukkig voor ’t Fean ’58 werd dit niet gezien door de leidsman. De ene resterende kans voor de Feansters kwam van de voet van Rinze Huisman, die goed mee opkwam op de linkerkant. Helaas werd zijn schot gepareerd door de doelman.

De verdiende winst was binnen voor de mannen van Eelke van Houten en Steven From, en hiermee werd de rode lantaarn overgedragen aan WTOC 2, de tegenstander over twee weken. Ook hier zal de Feanster equipe punten moeten pakken wil het de onderste regionen onder zich laten. Volgende week wordt er geen wedstrijd gespeeld gezien de beker/inhaal dag, tenzij er een elftal het aandurft om tegen het team in vorm een oefenwedstrijd te spelen.

Opstelling ’t Fean ’58 3: Jos Bijlsma, Louw Ate Hoeksma, Jan de Jong, Johan de Jong, Herman Douwes, Jan Willem van Kammen, Harold van der Molen, Florin van der Zee (+- ’70 Rinze Huisman), Jelle Kok (+- ’60 Jelle van der Meer), André Hofstede, Nick van der Wijk.

Doelpunten:  ’10 Jelle Kok,  ’20 Harold van der Molen

Technische staf:  Leiders: Eelke van Houten en Steven From, Assistent scheidsrechter: Rick Bouw