Doelgerichtheid nekt ’t Fean ’58 tegen SC Joure

SURHUISTERVEEN – ‘Vandaag moet er minimaal een tandje bij’. Dat vermeldde de schrijver van het voorwoord in het programmablad van ’t Fean ’58. Hij doelde op het feit dat de fraaie zege tegen Hardegarijp een week eerder geen enkele garantie biedt op hernieuwd succes tegen het ambitieuze SC Joure. De gasten wonnen vrij eenvoudig met 0-3.

Bij de thuisclub gingen veel dingen niet goed. Wat al een poos vooral niet goed gaat is het benutten van kansen. Net als in de overigens knap gewonnen wedstrijd tegen Hardegarijp was het ook vandaag van hetzelfde laken een pak. De na dit seizoen vertrekkende oefenmeester Mark Bosma wordt er bijna tureluurs van. “Het is het verhaal van dit seizoen, wij scoren veel te weinig.” Hoopvol is het feit dat er wel degelijk kansen kwamen voor de blauwhemden. SC Joure miste een handvol basisspelers maar heeft een geweldig koppel voorin staan. Jean Pierre N’Gouan en Jacob Lubbers bezorgden de Feanster defensie handenvol werk. Binnen tien minuten liet het tweetal zien dat er met hun klasse niet valt te spotten. Geweldig voorbereidend werk van N’Gouan eindigde bij Lubbers die doelman Jelmer van der Meer van de thuisclub eenvoudig verschalkte, 0-1. Weer tien minuten later mocht Lubbers vanuit een moeilijke hoek uithalen en dat betekende een 0-2 voorsprong. De blauwhemden kregen ook mogelijkheden, de grootste voor Frank ten Hoeve. Een dikke kopkans was niet besteedt aan de ongelukkig spelende Ten Hoeve. 

Na de theepauze konden de gasten de voorsprong vrij eenvoudig consolideren. Toen het alsmaar niet lukte de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen steeg het vertrouwen bij de knap verdedigende Jousters. In de slotfase showde tovenaar Jean Pierre N’Gouan nogmaals zijn talent. Spits Jelte ter Heide stond aan het eind van de fraaie solo en zorgde voor een verdiende, maar geflatteerde 0-3 overwinning voor het team van Roelf Jan Kok, de ‘Feanster’ voorzitter van de gasten. Duidelijk teleurgesteld was Mark Bosma. “Zij hebben de kwaliteit om de kansen af te maken, dat missen wij op het ogenblik.” Volgende week wacht de volgende wedstrijd met wellicht nieuwe kansen tegen streekgenoot Zwaagwesteinde. 

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.