Duelkracht VVI teveel voor ’t Fean ’58

IDSKENHUIZEN – Onder schitterende omstandigheden waren de gasten uit Surhuisterveen zaterdag een maat te klein voor VVI uit Idskenhuizen. Een1-0 achterstand bij rust leek niet onoverkomenlijk, maar na een rode kaart voor aanvoerderWillem van Kammen was het gedaan met de blauwhemden. De thuisclub won uiteindelijk met 3-0.

In de beginfase hadden de blauwhemden aanvankelijk een licht overwicht zonder tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Het dichtsbij was Andre van der Molen met een fraaie vrije trap die evenzo fraai werd gepareerd door doelman Jan-Dirk Piersma. Aan de andere kant redde Jelmer van der Meer prima op een inzet van Ronald de Jong. Het betekende uitstel van executiewant twee minuten later deponeerde uitblinker Hendrik Zijlstra de bal na aangeven van Johannes ´Honke´ Kuperus achter de kansloze Jelmer van der Meer, 1-0. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was een prima geplaatst schot van Wietze Vrij dat net over vloog.

Met Fokko van der Veer voor Auke van der Wal kwam er iets meer dreiging. En dat er een schepje bovenop moest leek ook goed te zijn doorgedrongen bij de spelers. Toch leverde dit nauwelijks kansen op. Na ruim een uur spelen raakte aanvoerder Willem van Kammen bij een ultieme poginge bal te veroveren Hendrik Zijlstra vol. Rood vond de scheidsrechter. “Ik had juist de intentie de bal te spelen, dan vind ik rood niet terecht”, vond Willem van Kammen zelf. De ondertal situatie was teveel voor de en. Ondanks nog enkele prima reddingen van Jelmer van der Meer besliste Menno de Vries de wedstrijd middels een onterecht gegeven strafschop, 2-0. In de slotfase zorgde invaller Jelmer van der Weg voor de verdiende maar enigszins geflatterde 3-0 eindstand.

Meer foto’s zijn te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden