Dure nederlaag voor ’t Fean ’58

IDSKENHUIZEN – Wist ’t Fean ’58 vlak voor de winterstop nog met 4-1 te winnen van VVI, in de thuiswedstrijd pakte de club uit Idskenhuizen haar revanche. De bezoekers werden met een duidelijke 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. Omdat ook ONT en Zwaagwesteinde verloren blijven de blauwhemden net boven de streep voor rechtstreekse degradatie. Zij het op doelsaldo. Dat van ONT is slechts een doelpunt minder. De 5-1 nederlaag kan wel eens een heel dure worden.

De 54e minuut werd ’t Fean ’58 noodlottig. Met tweemaal Tobias Draaisma in de hoofdrol. Eerst schoot hij onhoudbaar binnen nadat de Feanster verdediging de bal niet weg kreeg om even later geheel vrijstaand de hoek voor het uitkiezen te hebben. Daarmee kwam de stand op 3-1, waarna het verzet van de bezoekers gebroken was.

Hoewel de thuisclub het betere van het spel had hield ’t Fean ’58 goed stand. In de eerste helft ging het in de eerste twintig minuten gelijk op. Daarna nam VVI meer het initiatief. Dit resulteerde in de 24e minuut in een 1-0 voorsprong. Een vrijwel identiek doelpunt als het tweede. Ook nu kreeg de verdediging van ’t Fean ’58 de bal niet weg. De afmaker was Thijs Postma. Toch kwam voor de rust nog de gelijkmaker op scorebord. Met hulp van doelman Jan-Dik Piersma trouwens. Hij liet de bal los, waarna Joost Nieuwenhuis de bal breed legde op de attent meegekomen Harm Vrij (1-1). De Feansters leken zelfs op voorsprong te komen, maar de inzet van Erwin Tabak ging net voorlangs.

’t Fean ’58 wist zich daarna nauwelijks kansen te creëren en probeerde de gelijke stand vast te houden. Dat lukte tot de fatale 54e minuut. Daarna domineerde de thuisclub. Thijs Postma maakte zijn feestje compleet. Met nog twee doelpunten scoorde hij een hattrick (5-1).

Meer foto’s zijn te zien op www.jan-anne.nl.