E5 weer op kampioenskoers bij toernooi Buitenpost

Het was mooi weer, de zon scheen en de heren van E5 aangevuld met Sietse Veenhuizen en Milan Nijboer waren vol goede moed. De leiders hadden duidelijke instructie gegeven; je hebt maar 15 minuten dus we moeten fanatiek voetballen, druk zetten en proberen meteen te scoren. De eerste wedstrijd was tegen de SJO Harkema E5.  De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De druk werd opgevoerd en een schot van Sipko…. in de handen van de keeper. Een aanval van Harkema dan, maar deze strandde op Jesper die rustig naar Wesley tikte. Wesley tikt op zijn beurt de bal door naar Milan die een aanval opzet, hij geeft een pass naar Jurjen die schiet naar Sipko nu is het wel raak 1-0. Dit geeft de mannen moed. Ze pakken de bal bij de aftrap meteen af. En Johannes maakt het klusje af en schiet de 2-0 binnen.

De tweede wedstrijd tegen GSVV E2. ’t Fean heeft de bal uit en speelt meteen naar voren. Jurjen passeert 2 man wil om de derde… 1 te veel maar gelukkig is daar Milan die geeft een pass naar Sipko en die schiet de bal in het net. Een paar minuten later maakt Sipko de 2de, wordt het weer een hattrick? Nee, hij wordt gewisseld, Johannes neemt het over en daar gaat nummer 3! Dan zoals in F4, Johannes samen met Sietse, de combinatie. Een lust om te zien en een mooie afronding 4-0. GSVV is lam gespeeld. Wesley neemt de bal mee naar voren en Johannes maakt het af 5-0

De Derde wedstrijd tegen Buitenpost E5. De leiders van Buitenpost zeiden een gelijkspel moet er inzitten. Wel nu daar waren de heren van ‘t Fean niet van gediend. Ze zetten zware druk binnen de kortste keren was het hoekschop nummer 4. Milan neemt de hoekschoppen en hoe 1-0 Jurjen 2-0 Jurjen en 3-0 Johannes. Buitenpost laat het hoofd hangen en is was gebeurd. Jurjen en Johannes maakten het af 5-0. Slechts 1 tegenstoot maar door een “Super” redding van Jan Gerard bleef de goal weer leeg. Een klasse redding was de opmerking van Keepertrainer Andries Roorda.

De laatste wedstrijd tegen Zuidhorn E7. Milan blijft langs de kant en Iwan neemt zijn plek in. Johannes geeft een pass naar Jurjen. Jurjen naar Iwan die knalt, onhoudbaar. 1-0 trend is gezet. Je hoort de coaches roepen laat ze niet schieten! Maar het helpt niets Johannes zet de 2 nul op het bord. Ineens hoor je Jan Gerard roepen: Wesley, Jesper laat maar eens een bal door dan heb ik ook wat te doen. Maar Jesper geeft de bal aan Sietse mee. Sietse is ook deze wedstrijd weer goed op dreef. Hij kapt en draait en passeert ook nog de keeper, wat een beauty! Is E5 nu tevreden NEE! Bij elke aftrap moeten de heren wat achteruit zoveel druk zetten ze. En ook nu weer. Kornhorn heeft dit nog nooit meegemaakt. Weer wordt de bal afgepakt. Een pass van Sipko naar Iwan en weer een mooie treffer 4-0  Wat een toernooi!

Facts en figures van het Toernooi Buitenpost

’t Fean ’58 – E5 Kampioen!

4 wedstrijden 4 gewonnen 15 goals, geen tegentreffer. Minimale uitslag 2-0.

53 bekers ranja, 10 ijslolly’s 2 coaches en 4 vaste begeleiders Trienke, Hennie, Piet en Wiebe

2 vaste topspelers op een verdiend vakantieverlof

3 gastspelers Sietse Veenhuisen Milan Nijboer en Iwan Henstra.

Topscoorders Johannes 6 Sipko 3 Jurjen 3 Iwan 2 en Sietse 1 goal.

IMG_0326