Eerste gezamenlijke activiteit ’t Fean ’58 en VV Surhuisterveen groot succes

De eerste fusie-activiteit van ’t Fean ’58 en VV Surhuisterveen was zaterdag een groot succes. De gezamenlijke online bingo bracht bijna 8300 euro op voor de fusiekas.

De online bingo werd georganiseerd nadat bleek dat een gezamenlijke pubquiz vanwege de lockdown niet door kon gaan. Liefst 458 deelnemers deden vanuit huis mee door de hele avond een Youtube-uitzending te volgen, die werd verzorgd vanuit één van de kantines. Dankzij de steun van vele tientallen ondernemers was de prijzenpot ook erg groot.

Bijzonder was dat de activiteitencommissies van beide clubs de avond gezamenlijk de organisatie op zich hadden genomen. ,,De samenwerking verliep vlekkeloos”, zegt Mark Vos, één van de organisatoren. ,,Het doel was de leden van alle clubs samen te brengen. Nu dat niet fysiek kan, was online het enige alternatief. En dat samenbrengen van de leden is zeker gelukt.”

De deelnemers kregen bingokaarten waarbij in iedere ronde weer een ander thema centraal stond. Bijzonder was dat in één van de rondes de leden van alle clubs op de bingokaart stonden en konden worden ‘getrokken’. Joop Numan en Jan Lammers verzorgden de presentatie vanuit het clubhuis, waar bij één ronde ook livemuziek werd gespeeld door een speciale band.

De hoofdprijs, een fiets ter waarde van 750 euro die beschikbaar was gesteld door Burgers Rijwielen, ging naar Albert de Bruin. Verder werden tientallen prijzen uitgedeeld.

De opbrengst van de online bingo wordt geheel besteed aan het fusieproces, dat momenteel in volle gang is. De clubs hopen medio 2023 definitief te fuseren. Vos zegt dat voor die tijd ongetwijfeld nog meer zal worden georganiseerd door beide clubs: ,,Op naar meer gezamenlijke activiteiten.”