Einde bekeravontuur ‘t Fean ‘58

Jelmer van der Meer onderschept een voorzet

SURHUISTERVEEN – Het is ’t Fean ’58 zaterdag niet gelukt om de volgende bekerronde te bereiken. In een vooral voor de theepauze gezapig potje voetbal won BCV uiteindelijk terecht met 0-2.

Bestuurslid Jan van Arkel van BCV miste beleving bij de spelers. “Aan de zijlijn verwacht je toch wat meer, het gaat tenslotte wel ergens om.” Feit was dat het leek alsof men zijn ware gezicht niet wilde laten zien. Over drie weken komt BCV weer op bezoek en dan gaat het om een competitiewedstrijd. Toch begonnen de gasten nagenoeg volledig aan de wedstrijd waar de thuisclub vier vaste krachten miste. Ook supersub Joost Nieuwenhuis meldde zich in de ziekenboeg na een kleine medische ingreep. Dan verwacht je eigenlijk dat anderen hun kans grijpen maar dit slaagde slechts gedeeltelijk. De enigste kans in de eerste helft was voor Frank ten Hoeve van de blauwhemden wiens inzet ternauwernood werd gekeerd door de prima doelman Arjen Tolman.

In de tweede helft gaf BCV gas. Nadat Wibo van der Werff een inzet van de doellijn haalde en Harm Vrij aan de andere kant een goed bedoelde lob zag mislukken was het talent Harmen Vlietstra die de score opende, 0-1. Het aantal uitgespeelde kansen bleef beperkt tot een minimum en dus probeerden Steef Loopstra en John Notebomer het maar eens van afstand. Dit zonder succes. Toch kwam er in de slotfase een uitstekende mogelijkheid voor de thuisclub om er nog een strafschopserie uit te halen. Doelman Tolman pareerde een prima inzet van André van der Molen waarna René Mellema de bal maar voor het inschieten had. De lat voorkwam erger voor de Burgumers. Doelman Jelmer van der Meer trok in de slotminuten mee ten aanval maar balverlies zorgde ervoor dat Cor-Pieter Pander de wedstrijd definitief mocht beslissen.

“Een lastige wedstrijd voor ons”, vond trainer Jasper Bouma van BCV. “In de slotfase hadden we strontmazzel.” Collega Mark Bosma van de blauwhemden zag dat het prima stond bij zowel zijn eigen ploeg als die van Bouma. “En dan krijg je zo’n wedstrijd.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.