Elfde Survento jeugdvoetbaltoernooi weer groots van opzet

SURHUISTERVEEN – Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni a.s. wordt al weer het elfde  Survento jeugdvoetbaltoernooi gehouden. De organisatie is net als de voorgaande jaren in handen van de plaatselijke voetbalverenigingen ’t Fean ’58 en v.v. Surhuisterveen. Het groots opgezette jeugdtoernooi heeft inmiddels een uitstekende naam opgebouwd. “De clubs komen graag naar ons toernooi”, vertelt Anne van der Velde namens de organisatie. “We ontvangen elk jaar veel positieve reacties. Niet alleen van de deelnemers, maar ook uit de hoek van de sponsoren.” De organisatie benadert gericht de verenigingen om poules samen te stellen, waarin teams spelen, die goed aan elkaar gewaagd zijn. “De respons was ook dit jaar groot.”

De organisatie bestaat Hamke Dam, Germ Roorda, Lammert Veenstra (allen vv. Surhuisterveen), Anne van der Velde en Arnold Hiemstra (beiden ’t Fean ’58). Laatstgenoemde is nieuw binnen de organisatie, Marcel Dijkstra en Berno Pestman (beiden ’t Fean ’58) zijn gestopt.

Net als het vorige jaar wordt het toernooi met als hoofdsponsors Intertoys Numan, Van der Velde Verzekeringen, ING-bank en Borger Tegels en Sanitair, over zes dagen gespeeld. Het aantal deelnemende teams is maar liefst 90.  Zowel de accommodatie van ’t Fean ’58 als de v.v. Surhuisterveen wordt gebruikt.  Gedurende de gehele week komen er ruim 1000 deelnemers naar Surhuisterveen. De meeste verenigingen uit de regio zijn dan ook vertegenwoordigd.

De indeling van het Survento jeugdtoernooi:

–          maandag 2 juni:              A1 en B2

–          dinsdag 3 juni:                B1 en C2

–          woensdag 4 juni:            C1 en D2

–          donderdag 5 juni:            D1 en C3

–          vrijdag 6 juni:                 D3/D4 en MD1/MD2

–          zaterdagmorgen 7 juni:   alle F’s en MP

–          zaterdagmiddag 7 juni:   alle E’s.

De aanvangstijden door de week is om 18.30 uur, op zaterdagmorgen om 9.00 uur en op zaterdagmiddag om 13.00 uur.