Feanstars JO13-2 najaarskampioen

De jongens van Feanstars JO13-2 zijn afgelopen zaterdag najaarskampioen geworden in de 2e klasse 13 door een gelijkspel op Kootstertille JO13-1. Dat was het tweede gelijkspel in de competitie. De overige wedstrijden waren door de Feanstars gewonnen.

Op papier leek het in Kootstertille geen lastige wedstrijd te worden. Kootstertille had nog nog maar twee wedstrijden gewonnen. De Feanstars waren de gehele wedstrijd ook wel de bovenliggende partij en de bal was ook vooral voorin te vinden, maar het werd wel een moeilijke wedstrijd. Kootstertille had de verdeding aangevuld met bijna alle overige spelers, waardoor het voor Feanstars erg lastig werd om het doel te bereiken.  Op het moment, dat tijdens één van de weinige aanvallen in de eerste helft Kootstertille ook nog eens op een 1-0 voorsprong kwam, werd het toch wel onzeker of de kampioenschap wel zou worden gehaald. De spanning nam zienderogen toe.  Gelukkig werd in de loop van de tweede helft de achterstand weggewerkt en de opluchting was groot.  Na het eindsignaal werden de jongens uitgebreid gefeliciteerd en werden vele foto’s gemaakt. Het feest werd daarna voortgezet in de kantine in Surhuisterveen, waar het nog lang onrustig bleef.

De Feanstars JO13-2 zitten verder nog in de beker en hebben inmiddels de kwartfinales bereikt.

Op de foto: achter van links naar rechts: Joran Tel; Jurjen Sipma, Joop Hielkema, Aan Arjan Veenstra; Jesper de Wier, Nick Geertsma, Johannes de Vries

voor van links naar rechts: Jan Gerard Pitstra; Jesper Roorda; Wesley Nijboer; Piet Sipma(leider), Thomas Cornello, Andries From, Henk Jan Veldman, Steven From(leider)

ffe-feanstars-jo13-2-kampioen-herfstserie-2016-fvdz-dscf1185-768x512