Feanstars JO9-2 zaalkampioen 2016/2017

Op 17 december begon de zaalcompetitie voor de JO9-2. We zaten in de poule met Feanstars JO9-1 en JO9-3, Drachtster Boys JO9-1/JO9-2/JO9-3, Oerterp JO9-1, Buitenpost JO9-1 en SJO EBC/Delfstrahuizen JO9-1. Een leuke maar ook zeker een spannende competitie die op de laatste speeldag beslist werd. Er waren nog 4 teams in de strijd om de titel. Dat waren de Feanstars JO9-2 en JO9-3 en Drachtster Boys JO9-1 en JO9-2. Spanning alom dus.

De verdeling in punten was als volgt:           Drachtster Boys JO9-1   6-14

Feanstars JO9-2               6-14

Drachtster Boys JO9-2   6-13

Feanstars JO9-3               6-10

Het kan dus nog alle kanten op. De JO9-3 van de Feanstars moest starten tegen de JO9-1 van Drachtster Boys JO9-1. Al snel bleek Drachtster Boys een maatje te sterk voor onze JO9-3. Onze JO9-2 had de wedstrijd ook gezien en we dachten al dit wordt een hele moeilijke klus en dus werd er tactisch ingezet. Sytse werd bij Drachtster Boys JO9-1 op de sterkste speler gezet en mocht niet van zijn zijde wijken. Jan werd bij de andere aanvaller gezet en mocht ook niet van zijn zijde wijken. Voorin stonden Ryan S en Kasper. Hun opdracht was als de kans er is moest de bal er ook in en druk zetten op de tegenstander en ook meeverdedigen. Jan-Willem op de goal met de waarschuwing dat ze waarschijnlijk alles hoog zullen schieten. Dus Jan-Willem was ook voorbereid en dan hadden we op de bank nog Joey die met Kasper zou wisselen omdat dit de 2 invallers bij ons waren. Dit omdat Ryan Kobus ziek was.

In het begin werden we wat overrompelt maar alle spelers pakten de draad goed op en de rollen werden omgedraaid. Drachtster Boys was verrast doordat wij al hun spelers deden vast zetten. Na ruim 10 minuten kwamen Kasper en Joey door. Joey legde het balletje mooi breed op Kasper waardoor Kasper de 1-0 kon binnen tikken. Dit ging verrassend de goede kant op. Echter was de vreugde van korte duur. Drachtster Boys kwam snel terug tot 1-1. Het werd billen knijpen maar gelijk spel was ook genoeg. Uiteindelijk begonnen onze jongens weer meer te drukken en door wat gefrommel wist Ryan S de bal binnen te tikken. Er kwamen voor beide teams nog kansen maar werden echter niet benut. Zo schoot Sytse nog een keer nipt over. Langzaam verstreek de tijd en bij 10 seconden begon het publiek af te tellen. We wisten dit gaat niet meer fout. En ja het bleef 2-1. Dat was in elk geval 1 concurrent minder. Nu afwachten wat onze JO9-1 ging doen tegen Drachtster Boys JO9-2. Dit was onze andere concurrent en moesten we ook nog tegen spelen.

Dankzij mooi voetbal van de JO9-1 wisten zij met gemak te winnen van de JO9-2 van Drachtster Boys.

Het werd 6-2.

Hierdoor was de JO9-2 van de Feanstars al zeker van het kampioenschap maar dit samen met Drachtster Boys JO9-1. Voor ons stond er nog 1 wedstrijd op het programma en bij gelijkspel of winst waren we alleen kampioen en dat is wat we wilden. Tegen de jongens gezegd dat een mooie laatste wedstrijd gingen voetballen en het mooi wilden afsluiten. We begonnen met Jan-Willem weer op de goal en daarvoor in ruit Jan achterin, op links Ryan S, op de rechter flank Sytse, en voorin Joey en op de bank begon Kasper. We merkten dat de druk eraf was bij de jongens en er werd wat minder fel gevoetbald dan de eerste wedstrijd. Maar goed gelijkspel is ook voldoende om alleen kampioen te worden.

Wederom na een minuut of 10 maakte Ryan S de 1-0 en even later de 2-0. De ban was gebroken en Drachtster Boys verslagen. We konden de wedstrijd rustig uitvoetballen.Na het laatste fluitsignaal was dan daar het feestje Feanstars JO9-2 is ongeslagen en alleen zaalkampioen geworden. Maar wat was het een spannende dag voor iedereen.

Het team kreeg allen een medaille en even op de foto. De leiders kregen een bosje bloemen. Daarna snel douchen en op de Sportpark De Ketting alwaar we heerlijk aan de patat en ranja gingen. Nadat we hiervan hebben genoten is het nu weer klaar maken voor de veld voorjaarscompetitie. Veel publiek aanwezig deze speelronde waaronder ook vele pakes en beppes.