Flitsende competitiestart Dames 7 x 7

’t Fean ’58 Dames 7×7 heeft een vliegende competitiestart gemaakt. Afgelopen vrijdag werden de eerste drie wedstrijden van deze nieuwe competitie glansrijk gewonnen: 1 – 0 tegen Twijzel, 1 – 0 tegen SC Veenwouden en 6 – 0 tegen Jistrum.

’t Fean ’58 beschikt over een nieuw 7 x 7 damesteam. Een mix van oud en jong, ervaren spelers en spelers die voor het eerst in competitieverband spelen. Voor iedereen is het nieuw in een zevental te spelen.

In het najaar van 2015 speelt dit team op vier vrijdagavonden twaalf wedstrijden tegen Twijzel, Veenwouden en Jistrum. Afgelopen vrijdag was de eerste competitieronde in Twijzel. De volgende competitieronde is op 25 september in Jistrum en de laatste twee competitieronden zijn op 2 en 16 oktober. Beiden in Surhuisterveen. In het voorjaar van 2016 komt er een nieuwe competitie – indeling.

Het nieuwe team ging met veel enthousiasme van start. Tijdens trainingen, maar ook afgelopen vrijdagavond was duidelijk zichtbaar dat ze erg veel zin in deze nieuwe uitdaging hebben en de spelers tonen ook de wil om zich als team te profileren. Opmerkelijk was het debuut van Yvonne Oegema als spits van dit team. In het regulierere veldvoetbal 11 tegen 11 had Yvonne veelal verdedigende taken, maar als spits voelt ze zich heel erg thuis in dit voor haar nieuwe systeem van zeven tegen zeven. Met maar liefst vier doelpunten had ze het grootste aandeel in de doelpuntenproductie. De overige doelpunten werden gescoord door Karla Veenstra (2x), Jeanet From en Ingrid Horneman – From.

Kortom een veelbelovende start van dit nieuwe team van ’t Fean ’58.