Geen titelprolongatie op DHW-toernooi

v.v. ’t Fean ’58 is gisteravond (woensdag) uitgeschakeld op het De Haan Westerhoff futsalkampioenschap. Het team van trainer Lieuwe van der Wijk kwam in de laatste wedstrijd tegen ASC één doelpunt te kort.

De eerste wedstrijd was tegen Futsal Buitenpost, waar met 4-1 van werd verloren. Hoewel de Feansters het meeste balbezit hadden, was het het Buitenposter zaalteam dat hier goed onderuit wist te voetballen en met 3-0 voor kwam. Na de 3-1 van André van der Molen was het WTOC’er Berend Jan Prins die met een fijne trap van eigen helft het slotakkoord bepaalde.

De tweede wedstrijd was tegen competitiegenoot Anjum. Op het veld werd er eerder dit seizoen met 1-4 gewonnen door de Feansters. Anjum, met topschutter Stephan Overkempe in de gelederen, waren niet opgewassen tegen ’t Fean ’58. Door doelpunten van André van der Molen en Jelte Bottema werd er een nette 2-0 overwinning behaald.

De volgende wedstrijd was wederom tegen een competitiegenoot, vv Kollum. De wedstrijd van 21 oktober met de memorabele winnende kopbal van Wibo van der Werff (eindstand 2-1). Kollum, dat een sterkte zaalploeg op de been had gebracht, kwam al gauw met 1-0 voor. Nadat André van der Molen de gelijkmaker binnen had geschoten liepen de Kollumers uit naar een 1-3 voorsprong. In de laatste vijf minuten begon het team van Van der Wijk aan een slotoffensief, waarmee een goal werd geforceerd. Wibo van der Werff wist een lange bal van achteruit binnen te tikken. Hierdoor leken het spannende slotminuten te worden, ware het niet dat de Kollumer topscoorder aller tijden Joop Pijnacker uit de kluts de 2-4 binnen wist te schieten. Door met vijf veldspelers te gaan spelen probeerden de Feansters het nog wel, maar door de grote ruimtes liep Kollum, enigszins geflatteerd, uit naar een 2-6 overwinning.

Doordat de andere uitslagen in de poule gunstig waren was er nog een mogelijkheid om de volgende ronde te halen. Hiervoor moest er wel gewonnen worden in de laatste wedstrijd tegen ASC, ook een oud winnaar van het toernooi. Al vanaf de eerste minuut werd er vol druk gezet, duidelijk was hier de hand van trainer Lieuwe van der Wijk te zien. Het lukte echter niet om de bal achter de goed keepende Henk Witte van de Stynsgeasters te krijgen. Omdat ook de kiezelharde schoten van Tamme de Boer (ASC) niet zuiver waren bleef het bij een 0-0 eindstand. Hiermee bereikte ASC, samen met vv Kollum, de finaleavond, en zit er voor de Feansters geen titelprolongatie in.

De finaleavond is aankomende zaterdag in de Surventohal te Surhuisterveen. De eerste wedstrijd begint om 17.00 uur.