Gehavend ‘t Fean ‘58 houdt knap stand tegen Dokkum

DOKKUM – ’t Fean ’58 sloot het seizoen af met een 2-2 gelijkspel in en tegen Dokkum. Door deze stand speelden de Dokkumers zich veilig. Met 32 punten eindigden zij gelijk met SC Twijzel en Waskemeer, dat door een slechter doelsaldo veroordeeld is tot de nacompetitie.

Voor ’t Fean ‘58 stond er niets meer op het spel. Maar de kampioenen wilden sowieso hun sportieve plicht vervullen. Dat deden ze de vorige week toen de ploeg van Mark Bosma zich met negen man langs Waskemeer knokte. Ook tegen Dokkum werd met volledige inzet gespeeld. De rode kaarten van André van der Molen en John Notebomer en de blessures van Harrie Groen en Wybo van der Werff deden echter wel een forse aanslag op de basiself.

De blauwhemden namen in de 19e minuut de leiding, toen aanvoerder Willem van Kammen met een kopbal een corner van Wietze Vrij verzilverde (0-1). De thuisclub, die aan een gelijke stand genoeg had om zich te handhaven, moest nu wel volop in de aanval. Dat leverde twee mogelijkheden op voor Dennis de Bruin, maar hij wist ze niet te benutten. Jens Hamstra kreeg van Joost Nieuwenhuis een uitgelezen kans om seizoentopscorer van ’t Fean ’58 te worden,maar hij schoot naast. Hamstra bleef daarom steken op 16 doelpunten, evenveel als André van der Molen. Er kwamen mogelijkheden over en weer. De Dokkumers kwamen verdiend naast de bezoekers. En hoe. Een prachtige aanval, opgezet met een subtiel hakje van Martijn Jongeling op Joeke Vellema werd door Jongeling zelf beheerst afgemaakt (1-1).

Toen door slecht uitverdedigen in de Feanster defensie Omer Dahir de 2-1 in de schoot kreeg geworpen leek Dokkum op rozen te zitten. Maar ’t Fean ’58 weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag. Uitgerekend de net in het veld gebrachte A-junior Edwin Notebomer rondde een voorzet van Wietze Vrij af met een fraaie volley (2-2). Mark Bosma bracht met Stefan Weening nog een A-junior in het veld. In de stand kwam echter geen verandering meer.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.