Gelijkspel voor ’t Fean ’58 in strijd tegen degradatie

SURHUISTERVEEN – Na het teleurstellende Paasweekeinde voor ’t Fean ’58 volgde zaterdag gedeeltelijke revanche voor de equipe van Yko de Boer. Net als in de eerste confrontatie (3-3) werd het ook nu weer een gelijkspel. De 1-1 einduitslag betekent dat de thuisclub ONT op de ranglijst passeerde, maar slechts op doelsaldo.

Streekgenoten ONT en Zwaagwesteinde bezetten momenteel de fatale rechtstreekse degradatieplekken. Verschil is er nauwelijks. Zwaagwesteinde heeft de meeste verliespunten maar de achterstand is slechts drie punten. En dat met de thuiswedstrijd tegen ’t Fean ’58 nog voor de boeg. Opnieuw leek de thuisclub vroeg op achterstand te geraken maar Wietze Vrij redde de situatie op de valreep toen uitblinker Stefan Kuiper de bal leek binnen te tikken. De blauwhemden probeerden regelmatig Erwin Tabak in stelling te brengen, maar de defensie van de gasten bleek uit het goede hout gesneden. Na het onwennige begin creëerde de thuisclub zich een veldoverwicht met kansjes voor André van der Molen en Harm Vrij. De inzet van de laatste schampte de paal. Tegen de verhouding in counterden de gasten in de slotfase van de eerste helft via Stefan Kuiper naar een 0-1 voorsprong. En ook nog voor de theepauze mocht de thuisclub de handen dichtknijpen toen Kuiper een uitstekende kans onbenut liet.

Ondanks de achterstand had in de rust niemand het gevoel dat er deze middag niets te halen viel. De uitstekend spelende Frank Veenstra, hij werd terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd, richtte zich nadrukkelijk op het uitschakelen van Stefan Kuiper, de grote plaag voor de thuisclub. Ondanks dat de thuisclub ook nu een overwicht had weigerde de taaie formatie uit Oudega, Elahuizen en Kolderwolde te capituleren en onderschepte de meeste aanvallen met verve. Tot een kwartier voor tijd. Wietze Vrij belastte zich met een hoekschop en aanvoerder Willem van Kammen werkte de bak binnen (1-1). Het beruchte Feanster kwartiertje bleef uit en zodoende bleef het ook nu bij een gelijkspel. Frank Veenstra kon zich hierin gedeeltelijk vinden. “Wij hadden wel het betere van het spel, maar zij kregen de beste kansen. Omdat wij de verdediging wat omzetten konden wij in de tweede helft wel meer druk zetten.” Wat betreft hoe nu verder toonde ook Veenstra zich realist. “De nacompetitie is ook nu het hoogst haalbare.”

Meer foto’s te zien op www.jan-anne.nl.