Gerard Veenstra eerste kandidaat Feanster Maestro

Voorzitter voetbalvereniging ’t Fean ’58 kijkt uit naar muzikale uitdaging

SURHUISTERVEEN Gerard Veenstra is de eerste kandidaat voor Feanster Maestro. Op 18 november is hij één van de vijf dirigenten die brassband Blaast de Bazuin zal dirigeren. Daarmee strijdt hij om de titel “Feanster Maestro 2016”. “Ik heb er zin in”, blikt de voorzitter van voetbalvereniging ’t Fean ’58 vooruit.

In de achterzaal van Brasserie Kolkzicht vindt op 18 november de tweede editie van Feanster Maestro plaats. Vorig jaar werd het evenement een doorslaand succes. Winnaar werd toen notaris Margreet Mook. Gerard Veenstra kijkt vol enthousiasme vooruit naar de dirigentenwedstrijd. “De concurrentie is stevig. Er doet ook iemand uit het onderwijs mee. Dat is een kanshebber, want over het algemeen zijn de mensen uit het onderwijs goed geschoold in de muziek.”

De 53-jarige Veenstra zocht een eigen muziekstuk uit om te dirigeren. Dat werd Une Belle Histoire van Michel Fugain. Inmiddels is hij druk aan het oefenen. “Daarbij word ik door twee kenners gecoacht. En ik oefen veel zelf.” Hoewel Veenstra meer in de (voetbal)sport zit, zijn er ook zeker muziekgenen aanwezig. “Mijn vader speelt kerkorgel in Harkema en dirigeert koren.” Zelf bespeelde Veenstra tot zijn tienerjaren ook het kerkorgel.

De kaarten voor Feanster Maestro komen komende maandag 1 november beschikbaar. De entreebewijzen zijn verkrijgbaar bij Brasserie Kolkzicht en bij Pool Hifi Video Centre in Surhuisterveen. Feanster Maestro begint vrijdagavond 18 november om 20.00 uur ’s avonds.

Robbert Oegema van Blaast de Bazuin overhandigde gisteravond het muziekstuk aan Maestro-kandidaat Gerard Veenstra.

Robbert Oegema van Blaast de Bazuin overhandigde gisteravond het muziekstuk aan Maestro-kandidaat Gerard Veenstra.