Goed spelend ’t Fean ’58 vergeet te scoren

SURHUISTERVEEN – Twee nederlagen na een prima seizoensstart schreeuwde om revanche voor de hoofdmacht van de formatie van oefenmeester Jacob Russchen. Ondanks opgelegde mogelijkheden bleef het bij een 1-1 gelijkspel tegen het op papier sterke Leeuwarder Zwaluwen.

Met superspits Mark Kleefstra is de formatie van trainer Mark Bosma ongetwijfeld één van de titelkandidaten in de tweede klasse. Kleefstra was door omstandigheden echter niet van de partij zaterdag en dat was te merken aan het spel van de gasten uit Leeuwarden, vooral in het tweede bedrijf toen de thuisclub er een tandje bij schakelde. Voor de theepauze oogden de blauwhemden veel te timide en de voorsprong na twintig minuten spelen voor de gasten was dan ook niet onverdiend. Michel Oosterkamp kon een hoekschop ongehinderd zomaar binnenkoppen, 0-1. De voorsprong voor de Leeuwarders was echter van korte duur. Twee minuten na de openingstreffer een identieke situatie aan de andere kant. Jens Hamstra kopte een hoekschop van Wietze Vrij fraai achter de kansloze doelman Simon Skarey, 1-1. Het bleef tot de theepauze bij deze twee hoogtepunten ondanks nog een aardige kans voor Joost Nieuwenhuis.

De tweede helft bood veel meer vertier voor de fans van beide teams. Jens Hamstra dwong doelman Skarey tot een knappe redding toen de jongeling prachtig uithaalde. Het overwicht van de thuisclub resulteerde in nog meer mogelijkheden zoals voor de prima spelende Wietze Vrij. Een schitterende vrije trap zeilde rakelings over het doel van de tot verdedigen gedwongen Leeuwarders.  Toen na een uur spelen Auke van der Wal in het veld kwam voor Ale Lanting werd de druk op het doel van Zwaluwen alleen maar groter en resulteerde in twee prima mogelijkheden voor Van der Wal. De mannen van Mark Bosma loerden op de counter en bijna ging het mis voor de thuisclub. Michel Oosterkamp profiteerde bijna van gepruts in de Feanster verdediging. Vlak voor tijd mocht Wietze Vrij nog een keer aanleggen voor één van zijn befaamde vrije trappen. Jeroen Til kopte de bal echter netnaast het doel van de gastendoelman. De mooiste kans van de dag was voor Joost Nieuwenhuis. Een prima pass van Wietze Vrij zette de routinier vrij voor Skarey maar de scherpte ontbrak. Direct na afloop baalde oefenmeester Jacob Russchen behoorlijk. “Tjonge, dit was de kans om Leeuwarder Zwaluwen puntloos naar huis te sturen. Joost had echt de kans om vandaag zijn vijftigste treffer te scoren, maar ja. “Over het spel was de Drachtster tevreden. “Klopt, maar niet over de afronding”‘ oordeelde Russchen. Zaterdag wacht wellicht revanche tegen het wisselvallige SVM uit Marknesse.

Op www.jan-anne.nl zijn meer foto’s te vinden van deze wedstrijd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden