Harkemase Boys ruim langs ’t Fean ’58

 

image

Harkemase Boys heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen ‘t Fean’58 met ruime cijfers gewonnen. Op sportpark It Ketting werd het 3-11 voor de bezoekers. Hoewel twee grote kansen voor Harkemase Boys in de eerste minuut niet werden benut, was het toch binnen een kwartier al 0-3. Gersinio Constansia maakte de openingstreffer, Joram Smits maakte de tweede en een eigen doelpunt van Jorn Tabak, na een schot van Bryan Inge, zorgde voor de derde goal. Daarna kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. De thuisploeg kwam meer aan voetballen toe. De grootste kansen bleven voor Harkemase Boys, maar het was ‘t Fean’58 dat na dik twintig minuten scoorde. Na een scherpe pass van Joost Nieuwenhuis zorgde Imani Mchimbwa voor de 1-3.

In de laatste tien minuten voor rust zorgde een korte tussensprint van Harkemase Boys voor een ruststand van 1-6. Jasper Valentijn kopte een corner van Raymond Bolt fraai binnen, Bryan Inge schoot raak na een fraaie steekbal van Robin Huisman de Jong en Gersinio Constansia tikte van dichtbij een voorzet van Joram Smits binnen.
Na rust voerde Harkemase Boys de score verder op. Gersinio Constansia kopte zijn derde treffer binnen op aangeven van Bryan Inge en na een fout in de opbouw bij ‘t Fean’58 kwam Martijn Dijk in balbezit. Het schot van de middenvelder viel in de verre hoek. Na ruim een uur spelen deden de Feansters opnieuw iets terug. André van der Molen kopte bij de tweede paal de 2-8 binnen.
Robin Huisman de Jong schoot vervolgens vanaf de stip Harkemase Boys op 2-9, na een overtreding van doelpuntenmaker Van der Molen. Opnieuw deed ‘t Fean’58 iets terug. Uit een moeilijke hoek schoot Imani Mchimbwa voor tweede keer op de avond raak. Kort voor tijd zorgde Constansia, weer via een strafschop, voor dubbele cijfers nadat Corné Visser een overtreding op Joram Smits had gemaakt binnen de lijnen. In de laatste minuut was Martijn Dijk voor de tweede keer trefzeker. Hij bepaalde de eindstand op 3-11.
Harkemase Boys is nu een weekje vrij. Komend weekend is er een vierlandentoernooi voor beloftenteams op sportpark De Bosk. De A-selectie begint op dinsdag 14 oktober weer met trainen. Op 18 oktober speelt de ploeg thuis tegen AZSV.
‘t Fean’58 gaat zaterdag proberen om tegen Be Quick Dokkum de eerste overwinning van het seizoen te behalen. De Feansters spelen thuis. Het duel begint om 14.30 uur.
Scoreverloop: 2. Gersinio Constansia 0-1, 8. Joram Smits 0-2, 12. Jorn Tabak (e.d.) 0-3, 21. Imani Mchimbwa 1-3, 36. Jasper Valentijn 1-4, 39. Bryan Inge 1-5, 40. Gersinio Constansia 1-6, 54. Gersinio Constansia 1-7, 57. Martijn Dijk 1-8, 62. André van der Molen 2-8, 74. Robin Huisman de Jong 2-9 (strafschop), 84. Imani Mchimbwa 3-9, 88. Gersinio Constansia 3-10 (strafschop), 90. Martijn Dijk 3-11
Opstelling ‘t Fean’58: André de Graaf, Jorn Tabak, Jelte Bottema, Willem van Kammen, Frank Veenstra (63/Corné Visser), Wietze Vrij, André van der Molen, Jens Hamstra, Imani Mchimbwa, Joost Nieuwenhuis (46/Erwin Tabak), Auke van der Wal
Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis, Erich Jongeling, Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn, Kevin Huitema, Jordy van Wijk, Raymond Bolt, Martijn Dijk, Joram Smits, Gersinio Constansia, Bryan Inge

Bron:Sybrand Grasdijk (Harkemase Boys)