Harrie Groen gekozen tot speler van het seizoen 2017/2018

SURHUISTERVEEN Voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen VVI werd Harrie Groen gehuldigd tot ‘Speler van het seizoen 2017/2018’ van ’t Fean ‘58. Hij ontving uit handen van Jan Lammers, voorzitter van de Swetstafel,  een fraaie beeltenis op canvas, gemaakt door Jan Anne Vrij. “Een betrouwbare kracht met de nodige intelligentie, een echte clubman. Je hebt het verdiend. Dit is voor jou een mooie erkenning, jij hebt in je voetbalcarrière ook moeilijke tijden gekend”, zei Jan Lammers in zijn toespraak, waarbij hij doelde op een zware blessure, die hem lang buiten de lijnen hield. “Zo’n verkiezing is niet gemakkelijk in een jaar wanneer je kampioen wordt, want dan komen er veel spelers voor in aanmerking”, voegde Lammers eraan toe (Lees verder onder de foto, meer op www.jan-anne.nl ).

Harrie Groen was beduusd na  de bekendmaking dat de keuze op hem was gevallen. “Dit overvalt me, want dit had ik totaal niet verwacht. Voor mij persoonlijk vind ik het mooi, maar ik kijk vooral naar de teamprestatie”, reageerde Harrie Groen.

“Een prima keus”, vindt ’t Fean ‘58 trainer Mark Bosma. “Harrie heeft een goed seizoen gedraaid. Hij is een jongen met inzicht, heeft een goede coaching en is belangrijk op de positie waar hij speelt.” Groen speelde jarenlang als middenvelder. “Ik vond dat hij meer tot zijn recht zou komen als centrale verdediger. Daarover hebben we gepraat. Hij kon zich daarin vinden en liet weten bij Drachtster Boys ook altijd achterin te hebben gespeeld. Achteraf bleek het een gouden keus te zijn”, aldus Mark Bosma.

‘Speler van het seizoen’ is een initiatief van de Swetstafel – een groep vaste supporters – van ’t Fean ’58. Bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal wordt een ‘Man van de wedstrijd’ gekozen. Inmiddels een traditie. Aan het einde van het seizoen kiezen de leden van de Swetstafel ook de speler van het jaar. Het vorige jaar was dit John Notebomer.