In memoriam: Durk de Vries

Op 6 september ontvingen wij het zeer verdrietige bericht dat Durk de Vries op 61-jarige leeftijd is overleden. Durk was al geruime tijd ernstig ziek en heeft deze ongelijke strijd niet kunnen winnen.

Durk was een zeer betrokken lid van ’t Fean ’58 en behoorde tot de kern van onze club.

Durk maakte enkele jaren deel uit van het hoofdbestuur en was een periode trainer van het eerste elftal. De laatste jaren was Durk als hoofd technische zaken werkzaam binnen onze gezamenlijke (met vv Surhuisterveen) jeugdafdeling Feanstars. Durk pleitte al enkele jaren voor het volledig samengaan van ’t Fean ’58 met vv Surhuisterveen en was één van de aanjagers van het huidige fusieproces. “Voetbal in Surhuisterveen moet worden georganiseerd vanuit één vereniging, alleen dan kan het voetbal in ons dorp groter en beter worden” was zijn duidelijke visie.

Vaak vele avonden vergaderen en op de zaterdagochtend vanuit zijn functie bij de Jeugdafdeling, maar bovenal als voetballiefhebber, genieten van de voetbalwedstrijden. Dan genoot hij met volle teugen, van de wedstrijden maar vooral ook van de mensen om hem heen. Altijd een praatje, vaak met humor, altijd die lach. Durk was een verbinder, een motivator, een mensenmens. Hij kon mensen enthousiast maken en wist daarmee altijd de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.

Durk was ook een winnaar, een échte voetbalman met passie voor de sport. Kritisch met oog voor detail, opbouwend waar het kon en scherp analyserend  waar nodig. Het overlijden van Durk is een groot verlies voor ’t Fean ’58 en de Feanstars, we zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft betekend.

Wij wensen Tineke, Jorrit, Wessel en Benthe en verdere familie veel kracht dit verlies te dragen.

Bestuur ‘t Fean ‘58