In memoriam: Taeke de Haan (erelid)

Wij ontvingen het droevige bericht dat op 31 maart Taeke de Haan is overleden. Taeke was van 1969 tot 1973 trainer van ons eerste elftal en van 1973 tot 1979 bestuurslid, eerst als penningmeester en daarna als voorzitter. Voor al zijn verdiensten werd hij in 1979 benoemd tot erelid van onze vereniging.  Als trainer was hij zijn tijd ver vooruit door met veel nieuwe oefenstof te werken. Befaamd werd hij door de  zogenaamde ‘Tien Geboden’ te introduceren, regels waaraan de spelers zich in en buiten het veld moesten houden. Discipline stond bij Taeke hoog in het vaandel. Mede hierdoor werd in 1973 het kampioenschap in de 4e klasse behaald. Als bestuurder was hij zeer nauw betrokken bij het wel en wee van onze club, beschouwend, relativerend en altijd oog voor detail.

Wij herinneren Taeke als een sympathiek lid die de ontwikkelingen van onze vereniging op de voet volgde.

Afgelopen zaterdag, 1 april, stonden wij stil bij het overlijden van Taeke. Alle seniorenteams speelden met rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijden werd één minuut stilte in acht genomen.

Wij wensen zijn echtgenote Riekje, dochter Tineke, de kleinkinderen Jorrit, Wessel en Benthe en verdere familie veel kracht dit verlies te dragen.

Bestuur ‘t Fean ‘58