Jaap van der Veen winnaar 17e Flexibele Makelaar Dartstoernooi

Zaterdag 11 januari verzamelden zich maar liefst 47 dartsspelers in het clubhuis van v.v. ’t Fean ’58. Verdeelt over acht poules bonden ze de strijd aan om de felbegeerde Sije Veenstra Bokaal. Ook dit jaar koos de toernooiorganisatie weer voor een winnaars- en verliezerspoule. Marc Ytsma – de titelverdediger – kon helaas door andere verplichtingen niet zijn titel verdedigen. Zo wisten we al bij de start van het toernooi dat we een nieuwe winnaar gingen krijgen.

Poulefase:
Poulewinnaars werden Ernst van der Berg, Jaap van der Veen, André van der Molen, Erwin Tabak, Fokke Bekkema, Steven From, Martin Bethlehem en Jelle van der Meer.

Verliezerspoule:
De verliezerspoule bestond uit acht groepen van drie darters waarbij alleen de nummer één doorging naar de kwartfinale. De kwartfinalisten werden: Albert Riemersma, Geert van der Veen, Jan Willem van Kammen, Pieter van der Meer, Dirk Postma, Jens Hamstra, Edwin Notebomer en Atze van der Veen.

Winnaarspoule:
Bij de winnaarspoule werden de kwartfinalisten: Ernst van den Berg, Erwin Tabak, Rick Schingenga, Jaap van der Veen, Jorn Tabak, Jelle van der Meer, André Hofstede en Gerard Atsma.

Kwartfinales:
Daarna was het tijd voor de kwartfinales. In de verliezerspoule wisten Dirk Postma, Jens Hamstra, Edwin Notebomer en Pieter van der Meer hun wedstrijd te winnen en zo kwalificeerden ze zich voor de halve finales. Bij de winnaarspoule waren de winnaars Ernst van den Berg, Erwin Tabak, André Hofstede en Jaap van der Veen.

Halve finales:
In de verliezerspoule verloren Dirk Postma en Edwin Notebomer, die beide een zeer goed toernooi afwerkten, respectievelijk van Jens Hamstra en Pieter van der Meer. Bij de winnaarspoule natuurlijk twee prachtige wedstrijden. In de eerste halve finale een confrontatie tussen Ernst van den Berg en Erwin Tabak, waarbij Erwin uiteindelijk de winst greep. De andere partij tussen Jaap van der Veen en André Hofstede werd uiteindelijk door Jaap gewonnen.

Finale:
De verliezersfinale ging tussen Jens Hamstra en Pieter van der Meer. Na een redelijk gelijk opgaande strijd won Pieter uiteindelijk met 3-1. Dus werd Pieter van der Meer winnaar van de verliezersronde. Vorig jaar stond Jens ook al in de verliezersfinale. Toen verloor hij van Reinier Stoker. Dan de grote finale tussen Jaap van der Veen en Erwin Tabak. Jaap begon heel sterk aan de finale, waarna Erwin heel knap terug kwam. Hierdoor werd het een boeiend gevecht waarbij Jaap uiteindelijk de overwinning opeiste door met 5-2 te winnen.

Prijsuitreiking:
Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking. De beste acht darters van de winnaars- en verliezersronde verdeelden de geld- en vleesprijzen. De vleesprijzen, afkomstig van Slagerij de Toer, werden veelal gelijk geconsumeerd in het clubhuis. De prijs voor de hoogste finish werd gewonnen door Fokke Bekkema. Hij ontving een envelop met inhoud ter waarde van €75,-, beschikbaar gesteld door A-selectietrainer Mark Bosma, waarvoor hartelijk dank! Tenslotte reikte spreekstalmeester Geert van der Veen de Sije Veenstra Bokaal uit aan Jaap van der Veen. Daarna bleef het nog lang gezellig in het clubhuis.

De activiteitencommissie wil sponsor Wieger van der Velde van de Flexibele Makelaar bedanken voor hun steun. Verder dank aan iedereen die meegeholpen heeft om van dit toernooi een succes te maken.

Prijsuitslag:
Vijfde t/m achtste plaats verliezersronde (vleesprijs): Albert Riemersma, Geert van der Veen, Jan Willem van Kammen en Atze van der Veen
Derde en vierde plaats verliezersronde (vleesprijs): Edwin Notebomer en Dirk Postma
Tweede plaats (vleesprijs): Jens Hamstra
Eerste plaats verliezersronde (vleesprijs): Pieter van der Meer

Vijfde t/m achtste plaats winnaarsronde (vleesprijs): Rick Schingenga, Jorn Tabak, Jelle van der Meer en Gerard Atsma
Derde en vierde plaats winnaarsronde (geldprijs): André Hofstede en Ernst van der Berg
Tweede plaats (geldprijs): Erwin Tabak
Eerste plaats (geldprijs en wisselbeker): Jaap van der Veen

Hoogste finish (geldprijs): Fokke Bekkema