Bloemen en pech voor Jelmer van der Meer

SURHUISTERVEEN – Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen werd doelman Jelmer van der Meer gehuldigd. Het speelde zijn 250e officiële wedstrijd voor de hoofdmacht van ’t Fean ’58. Uit handen van het bestuur ontving hij een fraai boeket bloemen. Jan Lammers, bestuurslid technische zaken, sprak hem toe. “Een keeper kan punten pakken voor het team, dat kun je vandaag tegen Leeuwarder Zwaluwen laten zien.”

Jelmer debuteerde al op jonge leeftijd in de hoofdmacht van ’t Fean ’58. Sinds dit seizoen draagt hij tevens de aanvoerdersband. De jubilaris speelde niet altijd voor de blauwhemden. Hij maakte een uitstapje naar Drachtster Boys en Oranje Nassau Groningen, waar hij bij beide clubs op een hoger niveau acteerde. Het vorige seizoen keerde hij terug op het oude nest om gelijk de kampioenstitel met zijn team binnen te halen.

Zijn jubileumwedstrijd was echter niet zijn gelukkigste. Met nog een kwartier te gaan moest hij uitvallen met een handblessure. Een bezoek aan het ziekenhuis maakte duidelijk dat hij een gebroken pink had opgelopen. Wedstrijd 251 lijkt er voorlopig niet in te zitten.