Update met foto’s | Jitze Sjoerd Wobbes winnaar ongekend spannende 14e Flexibele Makelaar Dartstoernooi 2017

Zaterdag 21 januari om 18.00 uur ging het jaarlijkse darttoernooi van start in het clubhuis van v.v. ’t Fean ’58. Maar liefst 48 deelnemers verdeeld over acht poules van zes gingen de strijd aan om de felbegeerde Sije Veenstra Bokaal.

Poulefase:

Al vrij snel viel de eerste 180-er al te noteren. Deze werd gegooid door André Hofstede. Hij won hiermee een set dartpijlen, beschikbaar gesteld door Joop Numan van Intertoys Surhuisterveen. Ook Johan de Jong gooide even later een 180-er. Hierna werd er fel gestreden en zo kon het gebeuren dat voormalig winnaars Martin Bethlehem en Marc Ytsma al sneuvelden in de poulefase. Een hoog niveau! Dat beloofde wat voor de rest van de avond…

Speeddarten:

Na de poulefase bleven de sterkste zestien spelers over. De verliezers uit de poulefase konden nu hun pijlen richten op het speeddarten. Hierbij is het de bedoeling om in één minuut tijd zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Roel van der Velde en Martijn Pestman vielen hierbij in de prijzen. Zij verdienden een lekker vleespakket van Slagerij de Toer.

Achtste finales:

De grote clash in de achtste finales, zonder anderen te kort te doen, was het duel tussen André van der Molen en André Hofstede. In een spannende partij wist Van der Molen aan het langste eind te trekken. Overige kwartfinalisten waren: Wietze Poortinga, Johan de Jong, Jorn Tabak, Marc van der Veen, Gerard Atsma (Gron.str.), Jitze Sjoerd Wobbes en Sander Hoekstra.

Kwartfinales:

In de kwartfinale een regelrechte kraker van de bovenste plank. Oud-winnaars Wietze Poortinga (2014 & 2015) en Johan de Jong (2016) maakten in een rechtstreeks duel uit wie door zou gaan naar de halve finales. Weer een zeer spannende partij (3-2) die Johan de Jong won, maar waar ook Wietze pijlen had op de winst. Jorn Tabak legde het af tegen Marc van der Veen (1-3), de verrassend sterke Gerard Atsma verloor van Jitze Sjoerd Wobbes (0-3) en André van der Molen beet in het stof tegen Sander Hoekstra (2-3).

Halve finales:

De eerste halve finale werd een wedstrijd tussen Johan de Jong en Marc van der Veen uit Zuidhorn. Uiteindelijk gooide Marc een hele sterke partij en won met 4-1. De titelverdediger lag er dus uit! De tweede halve finale ging tussen Jitze Sjoerd Wobbes en Sander Hoekstra uit Opende. Dit werd weer een spannende aangelegenheid die Jitze Sjoerd met 4-3 wist te winnen.

Wedstrijd om 3e en 4e plaats:

Johan de Jong wist de derde plaats te bemachtigen door Sander Hoekstra met 3-1 kansloos te laten.

Finale:

De finale ging tussen Jitze Sjoerd Wobbes en Marc van der Veen. Na een zeer spannende wedstrijd met een beslissende leg (!) wist uiteindelijk Jitze Sjoerd Wobbes dubbel zeven uit te gooien. Hij won de wedstrijd met 5-4 en legde zo beslag op de Sije Veenstra Bokaal.

Prijsuitreiking:

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking. Sponsor Eddy van der Velde van de Flexibele Makelaar en Lida Schaafsma reikten de Sije Veenstra Bokaal uit aan Jitze Sjoerd Wobbes. Het bleef daarna nog lang gezellig in het clubhuis.

De activiteitencommissie wil de sponsoren Eddy van der Velde van de Flexibele Makelaar en Joop Numan van Intertoys Surhuisterveen bedanken voor hun steun. Verder dank aan iedereen die meegeholpen heeft om van dit toernooi een succes te maken.

Foto’s gemaakt door Florin van der Zee.

 

]