Foto update | JO9-1 ongeslagen kampioen 1e klasse

Afgelopen zaterdag 3 december stond voor de JO9-1 de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen op de agenda. Het betrof de kampioenswedstrijd tegen SJO Jong Harkema J09-1. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden, waar reikhalzend naar uitgekeken werd. Nadat vorige week medekampioen Marum J09-1 op een gelijkspel werd gehouden, moest er gewonnen worden om in puntenaantal gelijk te eindigen. Het vertrouwen was groot, dit was ook te zien aan de supporters die massaal hun team steunden op deze frisse ochtend in Harkema. Dat de inzet van het team grandioos was, bleek uit het feit dat geen enkele J09-1 uit eigen beweging op de jaarlijkse Feanstars pietendisco de avond ervoor was. Restte de ouders alleen nog maar de taak om handschoenen, voetbalschoenen en leggings `s ochtends op de verwarming te leggen om het eerste koukleumen te voorkomen.

Na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Harkema, Feanstars de kampioenstitel niet zou schenken. Het was geen verassing dat Harkema fysiek beter was, daartegenover voetbalden Feanstars beter. Echter, met goed voetbal red je het niet altijd en stond het halverwege de eerste helft 1-0 voor Harkema. De moed zonk de heren niet in de schoenen, sterker nog, er kwam een oerkracht naar boven waar menig profspeler een puntje aan kan zuigen. Vijf minuten voor de rust schoot Sytse Overwijk op magistrale wijze een vrije trap in het doel van Harkema. Eén minuut later was het bijna alweer raak, opnieuw Sytse die een afvallende bal snoeihard op de lat trapte. Ondertussen had Harkema weinig mogelijkheden om op de helft van de tegenstander te komen, mede doordat Matthijs van Houten en Jan Willem Houkema een sterk middenveld hanteerden en de meeste ballen voor de verdediging weghaalden. Tussenstand 1-1

De tweede helft, -na te zijn opgewarmd middels een glaasje limonade- begon direct goed. Een mooie aanval begon bij keeper Korné Oostra welke de bal speelde op Omar Mohammed die direct via een mooie combinatie Ryan Schuiling bereikte. Uiteindelijk kwam de bal bij Kasper Nieuwenhuis, die probeerde met een subtiel balletje de keeper te verschalken maar dit werd in twee instanties door de keeper gekeerd. Halverwege de tweede helft besloot Ingmar Horneman een solo in te zetten, na het passeren van 2 spelers van Harkema schoot hij de bal met een ferm schot in het doel van Harkema. Resultaat was totale extase op en naast het veld. Was dit de bevrijdende treffer welke genoeg was voor het kampioensschap? Nee, het was zeker nog even billen knijpen met nog een minuut op de klok. Stond het bestuur van Feanstars al met de medailles en bloemen klaar, toen daar plotsklaps een speler van Harkema zomaar voor de goal vrijgespeeld werd. Door vrij stevig ingrijpen van Sytse werd het een corner. Deze werd gedecideerd weggewerkt door de defensie en tot grote opluchting van spelers, leiding en supporters blies de scheidsrechter een spannende maar zeker ook sportieve wedstrijd af. Bloemen en medailles werden uitgereikt, knuffels en kussen uitgedeeld en de grootste prijs, een patatje in de kantine in Surhuisterveen opgesmikkeld. Vanaf volgend seizoen voetbalt Feanstars J09-1 op hoofdklasse niveau, een grote uitdaging voor iedereen!

Foto’s zijn gemaakt door Florin van der Zee.

 

]