Johan de Jong wint Flexibele Makelaar Darttoernooi

Met maar liefst 48 deelnemers werd er begonnen aan het Flexibele Makelaar Darttoernooi. Tijdens de loting werd al de basis gelegd voor het verdere verloop van het toernooi, oud winnaars werden door het lot al tijdens de poulefase aan elkaar gekoppeld. Zo kwam het dat de oud winnaars Martin Bethlehem (driemaal), Wietze Poortinga (tweemaal) en Marc Ytsma zich niet wisten te  plaatsen voor de volgende ronde.

Ook de tweede ronde zorgde voor verassingen, zo wist publiekslieveling Pieter van der Meer oud winnaar André van der Molen uit het toernooi te knikkeren. André Hofstede, die al vaak op het podium stond maar nimmer won, werd hier verslagen door de latere winnaar Johan de Jong. Johan de Jong wist in de finale uiteindelijk te winnen van Jitze Sjoerd Wobbes, die het toernooi exact tien jaar geleden al eens wist te winnen. Dit betekende voor Johan de Jong zijn derde toernooiwinst, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Martin Bethlehem. Nummer drie van het toernooi werd Hendrik Stoker, door in de troostfinale af te rekenen met Pieter van der Meer, die van het publiek zijn eigen ‘Vincent van der Voort-song’ kreeg.

Voor de afvallers in de eerste en tweede ronde bestond er de mogelijkheid om te speeddarten. Hier waren twee vlees-uur-prijzen aangekoppeld. Het hoogste aantal punten werd gegooid door Marc Ytsma en André van der Molen.

De foto’s van het toernooi zijn terug te vinden op:

https://www.facebook.com/fean58ac/