Kees de Vries verruilt SC Kootstertille voor ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – Met ingang van het seizoen 2022/2023 speelt Kees de Vries (21) uit Kootstertille in de blauw-wit-rode kleuren van tweedeklasser ’t Fean ’58. Momenteel komt hij uit voor SC Kootstertille, dat uitkomt in de vierde klasse en meedraait in de top. 

De geboren en getogen Tilster vertrok op 15-jarige leeftijd van SC Kootstertille naar Buitenpost om na een jaar naar Cambuur te vertrekken om daar zijn jeugdopleiding te vervolgen. Tot zijn achttiende jaar bleef hij in Leeuwarden. “Het werd van jaar tot jaar bekeken en werd je beoordeeld of je door mocht of niet”, legt Kees de Vries uit. “Ik mocht wel door, maar dan moest ik zes tot zeven keer per week trainen.” Hij koos er uiteindelijk voor om zijn energie te steken in het volgen van een opleiding bij de defensie. 

Kees de Vries is een aanvallende middenvelder, die op zijn tijd graag een doelpuntje meepikt. “In de voorhoede kan ook, maar het liefst opereer ik vanaf het middenveld. Bij Cambuur speelde ik daar meestal, maar soms ook wel als links- of rechtsbuiten.”

’t Fean ’58 was hem niet onbekend. “Zeker niet”, laat hij weten. “Ik ken sommige spelers van de middelbare school en heb nog altijd contact met hen.” Hoewel hij het goed naar de zin heeft bij SC Kootstertille wil hij toch graag een stapje hogerop proberen. “En dan lijkt ’t Fean ’58 mij een mooie club.” 

De contacten werden al eerder gelegd. “Maar ik gaf de voorkeur om toch eerst mijn opleiding bij de defensie af te maken. Nu die achter de rug is heb ik weer contact opgenomen met Minno van der Werff. We hebben enkele gesprekken gehad en het klikte meteen.”, aldus Kees de Vries, die bij de defensie werkzaam is in Havelte. 

Hij ziet uit naar het volgende seizoen. ‘Een mooie uitdaging, met veel jongens van mijn leeftijd. Dat past goed bij elkaar.”