Knap herstel ’t Fean ’58 tegen SC Veenwouden

SURHUISTERVEEN – Een uitgelaten stemming in de kleedkamer van ’t Fean ’58 na afloop van de 3-2 overwinning op SC Veenwouden. Het elftal van trainer Yko de Boer herstelde zich knap van de kansloze nederlaag tegen koploper Blauw Wit ’34 twee dagen daarvoor. “Maar om ons te handhaven wordt nog a hell of a job”, realiseerde zich ook Yko de Boer.

De oefenmeester van de Feansters was niet alleen blij met de punten. “Dat we ook eens winnen van een ploeg, die boven ons staat. Dat is belangrijk. Tegen onze concurrenten onderin pakken wij wel de punten, maar er zit nooit een uitschieter bij.”
De eerste helft gebeurde er weinig tot niets, aan beide kanten. Het spel was slordig en onnauwkeurig. Het hobbelige veld stond goede combinaties ook niet toe. “Veenwouden begon beter, maar aan het einde kregen wij toch de beste mogelijkheden”, vond De Boer. De grootste kans kreeg Wietze Vrij na aangeven van Erwin Tabak, maar zijn inzet belandde op de paal.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Er kwamen kansen aan beide kanten. In de 48e minuut moest ’t Fean ’58 doelman André de Graaf, uitgeroepen tot man van de wedstrijd, gestrekt om een vrije trap van Rinse Procee over te tikken. De wedstrijd kwam pas echt los na een klein kwartier toen Jens Hamstra in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. André van der Molen faalde niet vanaf 11 meter (1-0). Toen tien minuten later Erwin Tabak uit een corner van Wietze Vrij de 2-0 binnentikte leek de buit binnen.

Uit het niets echter scoorde Jan Stefan Sijtsma knap na een even fraaie voorzet (2-1). De bezoekers putten weer moed uit dit doelpunt, al duurde dat maar even. Joost Nieuwenhuis stuurde Erwin Tabak diep. Uit diens voorzet schoot André van der Molen zijn tweede van de middag binnen (3-1). Nieuwenhuis kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar hij was ongelukkig in de afwerking. Ver in de extra tijd scoorde Jordy Weykamp nog de 3-2. Yko de Boer koesterde de punten. “Op basis van het aantal kansen in de tweede helft is de overwinning verdiend. Al voetbalden wij niet beter dan de tegenstander. Wel vond ik dat Veenwouden tot de 2-1 weinig stootkracht toonde.” De beste man van het veld was de pas 21-jarige scheidrechter Martin Baar uit Groningen.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden