Kollum verslaat ’t Fean ’58 in waar doelpuntenfestijn

KOLLUM – De 6-3 nederlaag van ’t Fean ’58 in en tegenKollum bracht de Feansters terug in de  gevarenzone. De thuisclub kan na deze overwinning ruimer ademhalen en nestelde zich stevig in de middenmoot. Het was een wedstrijd, waarin de krachtsverhoudingen elkaar weinig ontliepen. De Kollummers benutten de kansen echter wel, waar de bezoekers er slordig mee omsprongen. Er was in ieder geval één inwoner van Surhuisterveen, die met een goed gevoel naar huis ging en dat was Wierd Kuipers, de trainer van Kollum.

Het eerste half uur speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waardoor de doelmannen niet op de proef werden gesteld. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.Daarna was het smullen voor met name de neutrale toeschouwer. Er kwamen aan beide kanten volop kansen. “It koe alle kanten op”, vond ook Wierd Kuipers. Na een half uur kwam de eerste en wel voor de blauwhemden. Een voorzet van Joost Nieuwenhuis werd door Imani Mchimbwa, die een ongelukkige wedstrijd speelde, gemist. De behendige vleugelspits miste de bal net door het hobbelige veld. Hij was niet de enige Feanster, die het geluk niet aan zijn zijde had. Enkele minuten daarna raakte verdediger Corné Visser de bal half. Deze kreeg zoveel effect mee, dat hij bij een hernieuwde poging het leer in eigen doel schoot (1-0). Kuipers: “Dêrtroch krigen wy wol in steuntsje yn ‘e rêch.”

De onrust sloeg toe binnen het team van ’t Fean ‘58. Vijf minuten later wist doelman Jelmer van der Meer een schot van Hein van Marrum nog met de voet te keren, uit de rebound scoorde Van Marrum alsnog (2-0). Toen de diep gestuurde Danny Nicolai vlak voor rust de 3-0 aantekende, leek de wedstrijd gespeeld. Toch leken de bezoekers nog voor de thee tegen te scoren. Een kopbal van Willem van Kammen ging via een voet van Mchimbwa naast.

Na rust was het tijd voor de Joop Pijnacker-show. De met 18 doelpunten gelouterde topscorer van de tweede klasse prikte ermaar liefst drie in. De eerste al in de 49e minuut na aangeven van Rutger de Poel (4-0). Ook ’t Fean ’58 kreeg kansen. Eerst redde doelman Johan Vonk nog op een schot van Auke van der Wal, maar even later moest hij toch capituleren op een kopbal van Jens Hamstra na een vrije trap van Wietze Vrij (4-1). Vanaf de aftrap brachten de oranjehemden het verschil alweer op vier. Een voorzet van Ieman Mirzadeh was wel besteed aan Pijnacker (5-1). “Doe waarden wy te maklik,eltsenien gong nei foaren, wêrtroch ’t Fean ’58 wer kânsen krige”, vond Wierd Kuipers. Jens Hamstra had de pech bij een scrimmage de bal op de lat te schieten. Toch kwamen deFeansters nog op 5-2, toen invaller Arjan van Duinen een voorzet van Bart Bosgra fraai binnen kopte. Toen was het weer de beurt aan Joop Pijnacker. Hij omspeelde vrijwel degehele achterhoede en scoorde beheerst (6-2). In de slotminuut kreeg Mchimbwa toch nog zijn succesje (6-3), waarna de uitstekend leidende scheidsrechter Beekman uit Bant meteen affloot. Wierd Kuipers was blij met de zege. “Troch dizzeoerwinning hoege we net mear safolle nei ûnder te sjen.”

Meer foto’s zijn te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden