Koninklijke zege voor ‘t Fean ‘58

Anne Jasper op weg naar zijn ‘finest moment’

SURHUISTERVEEN – Vier wedstrijden voor het einde kampioen, dan wil je de teugels wel even laten vieren. ’t Fean ’58 heeft hier geen boodschap aan en de technische staf al helemaal niet. Anne Jasper Rispens werd bijna bedolven na zijn winnende treffer tegen Waskemeer. En dat met negen man.

Tegen lang niet de slechtste tegenstander speelde kampioen ’t Fean ’58 zaterdag alsof het spel nog lang niet was gespeeld. Gezien de defensieve speelwijze van Waskemeer was het nogal logisch dat er een groot veldoverwicht ontstond vanaf het beginsignaal van leidsman Lania uit Pieterzijl. Laatstgenoemde kon weinig goed doen in de ogen van de nog lang niet veilige tegenstander. Vooral ‘coach’ Atse van der Meulen maakte het wel erg bont. De man met het benodigde diploma, Theo Meyerhof, verscheen na afloop van een vermakelijke wedstrijd wel in de bestuurskamer in tegenstelling tot de wonderlijk coachende Van der Meulen en zijn bestuurders.

Veel maakt het de Feansters overigens niet uit. In een jaar tijd is de hoofdmacht getransformeerd in een elftal vol zelfvertrouwen. Met dank aan de technische staf onder aanvoering van Mark Bosma en Minno van der Werff. Hun kunde en ervaring zorgde er ook tegen Waskemeer voor dat een wedstrijd om des keizers baard, tenminste voor de thuisclub, ook heel erg aantrekkelijk kan zijn. De bewondering was groot na afloop. “Hier wil ik graag nog even blijven hangen”, vertelde Mark Bosma. De in Leeuwarden geboren en getogen Mantgumer verbaasde zich over de veerkracht van zijn negental nadat André van der Molen en John Notebomer eerder met een rode kaart het veld moesten ruimen. Was de eerste uitsluiting van Van der Molen na hands volgens de regels, de kaart voor Notebomer was uiterst dubieus. Veel vreemder was het feit dat Van der Meulen volstond in het volhouden van zijn vooraf bedachte defensieve speelwijze. Het bevreemde vooral Mark Bosma. “Taktisch was het nogal eenvoudig om tegengas te geven”, stelde de verraste oefenmeester. “Maar hierin moet ik Minno en de rest van de staf wel een compliment geven. “Wat er vandaag gebeurde heb ik nog niet vaak meegemaakt. Vanuit een nagenoeg kansloze positie de wedstrijd ook nog winnen? Dat kan alleen in de Friese Wouden. Geweldig.” En zo was het. De ontlading na de winnende treffer van A-junior Anne Jasper Rispens was zowel aandoenlijk als groots. “Heerlijk voor Anne Jasper”, wilde Jelte Bottema graag kwijt na afloop. “Altijd positief en hij doet er alles aan om zijn plek te veroveren. Misschien bepaalt dat de kracht mee van ons team op dit moment.” Jelte en zijn kameraden hebben trouwens afgesproken er het maximale uit te halen in de slotfase van de competitie. Dokkum is gewaarschuwd en dus is er ook nog hoop voor Waskemeer.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.