Kostbare overwinning ’t Fean ’58 op bezoekend VVI

SURHUISTERVEEN – Na de 2-1 overwinning op VC Trynwâlden wist ’t Fean ’58 opnieuw drie punten aan haar totaal toe te voegen. Slachtoffer werd deze keer het bezoekende VVI. In tegenstelling tot de heenwedstrijd, welke onder stralende weersomstandigheden werd gespeeld, maakte windkracht 9 goed voetbal nu onmogelijk. Wel was deze keer de winst voor de Feansters (2-0), terwijl in Idskenhuizen de thuisploeg met 3-0 de punten thuis hield.

Het was niet alleen de wind, maar ook het hobbelige veld, dat grote invloed had op het spel. “De gelukkigste won dan ook vandaag, op een dergelijke veld kun je niet voetballen”, vond VVI-trainer Klaas de Jong. Daar kon Auke van der Wal van ’t Fean ‘58, de tot man van de wedstrijd verkozen nummer 10, zich in vinden. “Al maakten wij op basis van de tweede helft wat betreft de kansen de meeste aanspraak op de overwinning.”

Het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er niets. Tot de 32e minuut, toen VVI een vrije trap mocht nemen. Ronald de Jong schoot vanaf zo’n 25 meter de bal op de lat. Uit de rebound kopte Jan Faber de bal terug in de doelmond, waarna Johannes Lindeboom de bal alsnog binnentikte. De gasten dachten op voorsprong te komen, maar grensrechter Jitze From had terecht voor buitenspel gevlagd. De goed leidende scheidsrechter Spinder uit Drachten nam het vlagsignaal over, dit tot ongenoegen van Jitze Lindeboom, die de scheidsrechter uitschold. Het betekende voor hem einde wedstrijd. “Niet zijn eerste keer”, liet trainer Klaas de Jong weten. “En ik ben daar boos over.” Dat het de ommekeer was in de wedstrijd vond hij niet. “Wij hadden de wedstrijd in handen en we hebben wel vaker een 10 tegen 11 situatie gespeeld. Zelfs in de tweede helft waren wij niet minder.” Auke van der Wal: “Toen zij met tien man verder moesten kwamen wij beter in ons spel, er kwam meer rust in.”

Toch kwam de thuisclub de eerste helft nog op voorsprong. De overigens prima spelende keeper Jan Dik Piersma liet een zwabberende vrije trap van Auke van der Wal los, waarna Joost Nieuwenhuis attent reageerde (1-0). In het begin van de tweede helft verscheen Johannes Lindeboom alleen voor ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer, maar hij schoot voorlangs. Klaas de Jong: “Die bal had er in gekund, een gelijkspel was ook de verhouding geweest.” Toch kwam ’t Fean ’58 nog op 2-0 toen invaller Arjan van Duinen Wietze Vrij aanspeelde, die beheerst de bal in de uiterste hoek schoof.

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden