Marc Ytsma terechte winnaar 15e Flexibele Makelaar Dartstoernooi 2018

Zaterdag 13 januari om 18.00 uur ging het jaarlijkse darttoernooi van start in het clubhuis van v.v. ’t Fean ’58. Maar liefst 48 deelnemers verdeelt over 8 poules van 6 deelnemers bonden de strijd aan om de felbegeerde Sije Veenstra Bokaal.

Poulefase

Al vrij snel viel de eerste 180-er al te noteren. Deze werd gegooid door Wietze Poortinga. Hij won hiermee een set dartpijlen, beschikbaar gesteld door Joop Numan van Intertoys Surhuisterveen. Daarna brandde de strijd in volle hevigheid los en vooral Poule G was een zwaar bezette poule met John Notebomer, Jitze Sjoerd Wobbes, Fokke Bekkema, Sander Hoekstra, Pieter van der Meer en Jelmer van der Meer. Zo kon het gebeuren dat Pieter, Jitze Sjoerd en Jelmer gezamenlijk aan kop kwamen. Onderling resultaat gaf geen uitsluitsel omdat ze allemaal elkaar verslagen hadden. Dus kwam het aan op legsaldo. Pieter en Jitze Sjoerd gingen door en Jelmer kwam helaas net 1 leg tekort! Wietze Poortinga (oud-winnaar) werd ondanks zijn 180-er al in de poulefase uitgeschakeld.

Klokje Rond

Na de poulefase bleven de sterkste zestien spelers over. De verliezers uit de poulefase konden nu hun pijlen richten op het nieuwe spel “Klokje Rond”. Hierbij is het de bedoeling om eerst de 20 te gooien, daarna de 19, daarna de 18, etc. net zolang totdat het mis gaat. Gerard Atsma en Martijn Pestman vielen hierbij in de prijzen. Zij verdienden een lekker vleespakket van Slagerij de Toer.

Achtste finales

Een klassieker in de achtste finales was het duel tussen Johan de Jong en Jitze Sjoerd Wobbes. In een spannende partij wist Johan de Jong aan het langste eind te trekken. Marc Ytsma won van Martin Bethlehem (oud-winnaar) en Pieter van der Meer (publiekslieveling) kwam niet voor bij André Hofstede. Overige kwartfinalisten werden Erwin Tabak, Bauke de Haan, Dirk Postma, Teake Beukema en Ernst van den Berg.

Kwartfinales

Johan de Jong nam het op tegen Dirk Postma maar verloor. Alweer een oud-winnaar die in het stof beet. De verrassend sterke Erwin Tabak versloeg Bauke de Haan. André Hofstede verloor van Teake Beukema en Marc Ytsma wist te winnen van Ernst van den Berg.

Halve finales

De eerste halve finale werd een wedstrijd tussen Marc Ytsma en Teake Beukema. Marc wist deze wedstrijd vrij eenvoudig te winnen. De andere halve finale ging tussen Erwin Tabak en Dirk Postma. Dirk ging in een zeer spannende partij met de zege aan de haal.

Wedstrijd om 3e en 4e plaats

Teake Beukema wist de derde plaats te bemachtigen door Erwin Tabak te verslaan.

Finale

De finale ging tussen Marc Ytsma en Dirk Postma. Na een eenzijdige wedstrijd wist Marc Ytsma de wedstrijd met 5-1 te winnen en legde hij zo beslag op de Sije Veenstra Bokaal. Al met al een terechte winnaar!

Prijsuitreiking

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking. Spreekstalmeester Harold van der Molen en Lida Schaafsma reikten de Sije Veenstra Bokaal uit aan Marc Ytsma. Daarna was het nog gezellig in het clubhuis.
De activiteitencommissie wil sponsoren Eddy van der Velde van de Flexibele Makelaar en Joop Numan van Intertoys Surhuisterveen bedanken voor hun steun. Verder dank aan iedereen die meegeholpen heeft om van dit toernooi een succes te maken. Bedankt!