Marc Ytsma wint overtuigend Flexibele Makelaar Dartstoernooi 2019

Zaterdag 26 januari verzamelden zich maar liefst 48 dartsspelers in het clubhuis van v.v. ’t Fean ’58. Verdeelt over acht poules van zes deelnemers bonden ze de strijd aan om de felbegeerde Sije Veenstra Bokaal. Dit jaar een vernieuwde opzet: na de poulefase een winnaars- en verliezerspoule.

De eerste poulefase ging om 18.00 uur van start en waar we in het verleden wel eens spraken van een ‘poule des doods’ was hier nu geen sprake van. Dit omdat er maar liefst drie darters doorgingen naar de winnaarspoule. De overige drie darters gingen hierna naar de verliezerspoule. Grote verrassingen bleven dan ook uit. Poulewinnaars werden: Wietze Poortinga, Richard Houwink, Marc Ytsma, Hendrik Stoker, Sigo Gjaltema, André Hofstede, Jorn Tabak en Bauke de Haan.

De verliezerspoule bestond uit acht groepen van drie darters waarbij alleen de nummer één doorging naar de kwartfinale. De kwartfinalisten werden: Wibo van der Werff, Rienk Jan Bouma, Peter Atsma, Steven From, Peet Hoeksma, Jens Hamstra, Hilbrand Komrij en Reinier Stoker.

Bij de winnaarspoule werden de kwartfinalisten: Martin Bethlehem, Hendrik Stoker, Jorn Tabak, Rick Rosing, Gauke Jan Ytsma, Bauke de Haan, Marc Ytsma en Andre Hofstede. Afvallers waren onder andere oud-winnaars Wietze Poortinga, Jitze Sjoerd Wobbes en André van der Molen.

Daarna was het tijd voor de kwartfinales. In de verliezerspoule wisten Peet Hoeksma, Jens Hamstra, Hilbrand Komrij en Reinier Stoker hun wedstrijd te winnen en zo kwalificeerden ze zich voor de halve finales. Bij de winnaarspoule waren de winnaars Martin Bethlehem, Hendrik Stoker, Marc Ytsma en Andre Hofstede.

Peet Hoeksma en Hilbrand Komrij die beiden een zeer goed toernooi afwerkten verloren respectievelijk van Jens Hamstra en Reinier Stoker. Bij de winnaarspoule natuurlijk twee krakers van de bovenste plank. In de eerste halve finale een confrontatie tussen Martin Bethlehem en Hendrik Stoker. Dit werd een zeer spannende partij waarbij beiden veel ‘dubbels’ misten, maar waar Martin uiteindelijk de winst greep. De andere partij tussen Marc Ytsma en André Hofstede werd een eenvoudige 4-0 winst voor Marc.

De verliezersfinale ging tussen Jens Hamstra en Reinier Stoker. Na een redelijk gelijk opgaande strijd won Reinier uiteindelijk met 4-2. Hiermee werd Reinier Stoker de allereerste winnaar ooit van de verliezersronde. Dan de grote finale tussen Marc Ytsma en Martin Bethlehem. Ondanks het nodige weerwerk van Martin werd het toch een relatief eenvoudige overwinning voor Marc Ytsma. De tweede overwinning van Marc op rij en de derde in totaal! Hiermee komt hij qua toernooioverwinningen op gelijke hoogte met Martin Bethlehem.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking. De beste acht darters van de winnaars- en verliezersronde vielen in de prijzen. Zij verdeelden de geld- en vleesprijzen. De vleesprijzen waren afkomstig van Slagerij de Toer. Tenslotte reikten spreekstalmeester Geert van der Veen en Lida Schaafsma de Sije Veenstra Bokaal uit aan Marc Ytsma. Daarna was het nog gezellig in het clubhuis.
De activiteitencommissie wil sponsor Wieger van der Velde van de Flexibele Makelaar bedanken voor zijn steun. Verder dank aan iedereen die meegeholpen heeft om van dit toernooi een succes te maken. Bedankt!