Meidenvoetbal in Surhuisterveen zit in de lift

SURHUISTERVEEN – Het meidenvoetbal in Surhuisterveen maakt een stevige groei door. Er is binnen de Feanstars een werkgroep opgericht, die het voetbal onder de meisjes niet alleen promoot, maar ook naar een hoger plan brengt. “Deze werkgroep is erg enthousiast en bijzonder actief. Dat werpt nu al z’n vruchten af”, zegt Dirk de Vries, hoofd Technische zaken van de Feanstars.

De werkgroep ‘Meidenvoetbal’ bestaat uit Klaas Ytsma, Ebe de Vries, Fokke Weening en Johan Groen. Kwamen de Feanstars het vorige seizoen nog met één meisjesteam uit in de competitie, door de inzet van de werkgroep kon dit seizoen ook een meisjesteam (onder 11) worden ingezet. En dit team werd meteen kampioen. Een geweldige stimulans voor deze meiden.

“Er zit een sterke groei in het ledental”, zegt Johan Groen. “De insteek is om het niveau op te krikken. Dit met goede faciliteiten en in een sfeer, waarbij iedereen zich prettig voelt.”

Het streven van de werkgroep was om binnen drie jaar drie verschillende leeftijdsgroepen te vormen. “Daarin liggen we prima op schema, eigenlijk liggen we voorop”, laat een enthousiaste Johan Groen weten. “Het meisjesteam (onder 11) schuift door  naar (onder 13), terwijl MO15 het volgend seizoen MO17 wordt. En voor MO11 staat de nieuwe lichting al weer te trappelen.” De kans is dus aanwezig dat het komende seizoen al met drie leeftijdsgroepen aan de competitie kan worden deelgenomen.

Het vrouwenvoetbal heeft mede door de prestaties van het Nederlands damesteam een stormachtige ontwikkeling meegemaakt, ook bij de meisjes. Het is de snelst groeiende tak binnen de voetbalbond. “Deze ontwikkeling zie je bij ons terug, ook wij profiteren van de toegenomen populariteit”, zegt Johan Groen. “Onze intentie is om het meidenvoetbal bij de Feanstars nog steviger in de steigers te zetten. Daarom zijn nieuwe leden van harte welkom.” Interesse? Stuur een mailtje naar meiden@feanstars.nl.