Meisjes C1 Najaarskampioen (met foto’s)

7 november 2015, TLC MC1 thuis. Nog drie wedstrijden te gaan en vandaag de kans om al kampioen te worden! Deze druk zorgde ervoor dat we de hele wedstrijd ietwat verkrampt speelden en het inmiddels karakteristieke combinatievoetbal niet echt uit de verf kwam.

De meiden van TLC waren de 9-0 nederlaag ook niet vergeten en gingen de duels fysiek goed in wat ook ons eigen spel ontregelde. Toch kon Anna Tessa in de 4e minuut al de 1-0 maken na een prima steekpass van Rianne. Daarna was het alle hens aan dek om TLC het scoren te beletten. Myrthe en Rianne moesten op het middenveld kilometers maken om de verdediging van Aline, Danielle en Emma te helpen. Na een paar kansen kon TLC in de 18e minuut Jentine Renske passeren en stond het 1-1. Rianne was inmiddels gewisseld voor Elles en deze gaf in de 20e minuut, door een splijtende pass op Emma die daardoor de 2-1 kon aantekenen, haar visitekaartje af.

Het was vandaag opnieuw geen wedstrijd met mooi voetbal maar een wedstrijd voor het kampioenschap en TLC wilde dat proberen nog even voor ons uit te stellen. Aline werd vanwege een blessure gewisseld door Esmee die de verdedigende taken perfect uitvoerde tot ergernis van haar directe tegenstander. Ook Myrthe was inmiddels gewisseld en Nathalie had haar vertrouwde positie als linksback ingenomen waardoor Emma opschoof naar het middenveld. Door deze wijzigingen kon Danielle weer wat vaker mee naar voren gaan en na een mooie actie Anna Tessa in staat stellen de 3-1 te maken.

Na de rust hetzelfde spelbeeld en hoewel in de kleedkamer de conclusie was getrokken om niet met de bal te gaan lopen maar te blijven combineren, bleek dit moeilijker gezegd dan gedaan en kon TLC door niet alert ingrijpen van onze verdediging (Danielle, Aline en Jentine Renske dachten alle drie dat de ander de bal wel zou passen) 3-2 maken. Toch weer spannend en de zenuwen begonnen weer op te spelen. Maar met vechtlust en inzet werd TLC in deze fase van de wedstrijd terug in de verdediging gedrukt en kon Elles na een solo-actie de 4-2 in de 48e minuut maken. Rianne was inmiddels voldoende hersteld en kwam in de slotfase weer binnen de lijnen en stond zoals zo vaak dit seizoen aan de basis van de mooiste aanval van deze wedstrijd. Combinerend over vijf schijven werd TLC van het kastje naar de muur gestuurd en Elles in de gelegenheid gesteld om haar 2e doelpunt in deze wedstrijd te maken. 5-2 (55e minuut).

De wedstrijd was nu gespeeld en het kampioenschap is overtuigend binnengehaald! 8 wedstrijden gespeeld, 24 punten, 56 doelpunten voor, 10 doelpunten tegen! Fantastische cijfers en een optimaal resultaat! Nog 2 uitwedstrijden, volgende week Grootegast en daarna naar Aduard.

er zijn geen afbeeldingen gevonden