Minno van der Werff ook volgend seizoen hoofdtrainer ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 heeft het contract met hoofdtrainer Minno van der Werff en assistent-trainer André van der Molen met een jaar verlengd. Het succesvolle duo staat ook in het seizoen 2022/2023 voor de hoofdmacht van de Feanster tweedeklasser. Het wordt dan het derde seizoen voor de beide trainers, die als speler een lang clubverleden hebben bij de blauwhemden. Echte clubmensen dus. Minno van der Werff speelde 204 officiële wedstrijden in het eerste elftal, André van der Molen zelfs 313. 

Het succesvolle trainersduo Minno van der Werff (links) en André van der Molen

’t Fean ’58 doet het prima in de tweede klasse. Ze staan momenteel tweede, op één punt  achter Be Quick Dokkum van oud-‘t Fean ’58 trainer Mark Bosma. Het zijn echter niet alleen de goede resultaten, die tot de verlenging van beide trainers leiden. “Er is een prima klik, zowel tussen de trainers, de spelers, de staf en het bestuur”, zegt kersvers bestuurslid technische zaken Bert Vos. “Wij zijn hartstikke tevreden over de samenwerking.” Daarbij werden ook de voelhorens uitgestoken richting de spelersgroep. Bert Vos: “En daaruit hoorden we alleen maar positieve berichten.”

Het trainersduo was er snel uit toen er gesproken werd over verlenging. “Eigenlijk was het geen verrassing dat we nog een jaar doorgaan”, laat Minno van der Werff weten. “Het gaat crescendo, wij zijn zelf super enthousiast, kennen de spelers. En we hebben een goede selectie, een mix van een paar oudere spelers (de oudste is 27 jaar – red.) en veel jonge spelers, die erg leergierig zijn. Dat is heerlijk om mee te werken, daar geniet je elke keer weer van. De saamhorigheid, de uitstekende sfeer in het team, het gaat eigenlijk allemaal vanzelf, het klikt gewoon. Ook als staf om de spelers heen. En als club staan we er heel goed op, om trots op te zijn”, aldus de succesvolle hoofdtrainer. 

Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. “Er komt tevens een goede lichting aan vanuit de jeugd, die nu nog in de A-junioren spelen. Ik heb die jongens van jongs af aan al getraind en dan is het mooi om te zien hoe zij zich hebben ontwikkeld”, aldus Minno van der Werff, die een aantal van hen inmiddels aan het grote werk heeft laten ruiken door hen als invaller in het vlaggenschip te laten debuteren. “Dat is voor die jongens toch prachtig?”