Minno van der Werff stopt na dit seizoen als trainer bij ’t Fean ‘58 

SURHUISTERVEEN – Na zes jaar verbonden te zijn geweest aan de hoofdmacht van ’t Fean’58 stopt Minno van der Werff aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer van de Feansterzaterdageersteklasser. De eerste drie jaar was hij assistent-trainer naast Mark Bosma, die toen de eindverantwoordelijke was van de blauwhemden. De laatste drie jaar was Minno van der Werff zelf hoofdtrainer/coach met oud-speler André van der Molen naast zich. Hij is de enige trainer in het 64-jarig bestaan van ’t Fean ‘58, die twee kampioenschappen meemaakte.

Minno van der Werff sluit na dit seizoen een mooie periode bij ’t Fean ’58 af

Eigenlijk stopt hij met pijn in het hart. De echte clubman, die zelf 204 officiële wedstrijden in het eerste elftal speelde. “Natuurlijk doet het mij wel zeer, maar je moet ook verstandig blijven. Ik denk dat dit na zes jaar het juiste moment is. Zes jaar is een lange periode, nu is het genoeg geweest. Straks weer een fris gezicht voor de groep”, aldus Minno van der Werff, die veel van zijn spelers zag opgroeien als trainer bij de jeugd, welke hij nu onder zijn hoede heeft bij de senioren. 

Hij heeft zijn weloverwogen besluit de afgelopen week kenbaar gemaakt aan het bestuur en zijn team. “De jongens schrokken eerst wel, maar hebben er wel begrip voor.” Hij ziet met een goed gevoel op de afgelopen zes jaar terug. Minno van der Werff: “In die zes jaar zijn we van de derde naar de eerste klasse opgeklommen, we hebben ’t Fean ’58 goed op de kaart gezet met de twee kampioenschappen. Het staat er goed op, daar heb ik een goed gevoel bij. Wij staan weliswaar onderaan de ranglijst, maar er is geen enkele wanklank binnen de ploeg, wij hoeven ons ook nergens voor te schamen. Vandaag waren wij wat minder, maar ik vond dat we de vorige wedstrijden goed speelden. We groeien nog steeds als ploeg. Als dat zo blijft dan sluiten we het goed af.”

Het waren zes mooie jaren. “Fantastische jaren”, vult de succestrainer aan. “Ik heb gewerkt met een geweldige groep en ben trots op deze jonge ploeg.”

Jacob Hielema